VEČERAS POTOP! Evo gde se prvo očekuje NEVREME U SRBIJI!


IZVOR: Republika/ T. J. - 19.09.2024 | 22:57


Maksimalna temperatura biće do 28°C.

Foto: Shutterstock, Freesvg.org
VEČERAS POTOP! Evo gde se prvo očekuje NEVREME U SRBIJI!

Ciklon sa centralnog Mediterana ima značajan uticaj na vremenske prilike u Srbiji. Pod uticajem jugoistočnog strujanja, oblačnost sa padavinama se premešta ka severozapadu, donoseći veoma jaku kišu na jugu, jugozapadu i zapadu zemlje. Najobilnije padavine zabeležene su u Zlatiborskom okrugu, Podrinju, na širem području Kopaonika i u delovima Rasinskog okruga. Tokom večeri i noći očekuje se da padne više od 20 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno čak i više od 30 litara.

Vetar i temperature u Srbiji

U košavskom području jugoistočni vetar je u pojačanju, dok će na jugu Banata i u Podunavlju biti i jak. Trenutne temperature se kreću od 16 do 20 stepeni, dok je u Beogradu zabeleženo 22°C. Na planinama poput Zlatibora i Sjenice mere se 11 stepeni, dok je na Kopaoniku 7 stepeni. Slično vreme se očekuje i tokom narednog dana.

Stabilizacija vremena i prognoza za vikend

Stabilizacija vremena se očekuje za vikend, sa sunčanim i veoma toplim vremenom. Maksimalna temperatura biće do 28°C. U nedelju i početkom sledeće sedmice takođe se očekuje sunčano vreme, sa temperaturama koje će biti veoma prijatne za ovaj period godine.

Ovaj ciklon sa centralnog Mediterana donosi značajne promene u vremenskim prilikama širom Srbije, sa obilnim padavinama na zapadu i jugu zemlje, dok se očekuje stabilizacija vremena i sunčani dani tokom vikenda i početkom sledeće sedmice.

BONUS VIDEO