DANAS POČINJE JESEN: Temperature još uvek letnje!


IZVOR: Republika/ T. J. - 22.09.2024 | 06:01


Tokom dana, temperature će dostići od 24 do 28 stepeni

Foto: shutterstock.com
DANAS POČINJE JESEN: Temperature još uvek letnje!

Posle nedelju dana uticaja ciklona koji je prouzrokovao poplave u centralnoj Evropi, vreme u Srbiji konačno se stabilizovalo. Juće je nebo bilo vedro, a temperature se kretale od 11 do 27 stepeni. U Beogradu je izmereno 25°C, dok je najniža temperatura zabeležena na Kopaoniku, sa 11°C.

Početak jeseni i najava toplih dana

Danas počinje jesen, ali će prvi dan biti sunčan i topao, uz jutarnje temperature između 4 i 10 stepeni. Tokom dana, temperature će dostići od 24 do 28 stepeni, a u Beogradu do 27°C. Za ponedeljak i utorak se najavljuju još topliji dani, dok se od utorka očekuje naoblačenje i kiša, praćeno nižim temperaturama sredinom nedelje. Četvrtak će doneti ponovno toplije vreme, dok se petak prognozira kao dan kratkotrajnog otopljavanja. Tokom vikenda, očekuje se promenljivo oblačno vreme i pad temperature za nekoliko stepeni.

Početak oktobra - Miholjsko leto

Početak oktobra će biti u skladu sa kalendarom, s hladnim jutarnjim temperaturama i prijatnim danima, dok će prosek temperatura biti viši od uobičajenog za ovo doba godine. Maksimalna temperatura će se kretati od 20 do 25 stepeni, uz pretežno sunčano vreme. Prosek maksimalne temperature za ovo doba godine je od 21 do 25 stepeni, te se očekuje da će temperature u narednom periodu biti oko pet stepeni više od proseka.

Prognoza padavina i vodostaja

Iako se sredinom sledeće sedmice očekuju prolazne padavine, neće bitno uticati na aktuelno povećanje vodostaja, niti doneti pogoršanje aktuelne situacije.

BONUS VIDEO