JUTROS MRAZ! A evo gde se očekuje temperatura do 30 stepeni!


IZVOR: Republika/ T. J. - 22.09.2024 | 10:50


Minimalne temperature kretale su se od 3 do 9 stepeni

Foto: pixabay.com
JUTROS MRAZ! A evo gde se očekuje temperatura do 30 stepeni!

Prvi dan vikenda doneo je Srbiji sunčano i toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom od 27 stepeni, dok je u Beogradu izmereno 26 stepeni. Međutim, vedra i tiha noć rezultirala je izračivanjem atmosfere i jačim hlađenjem, te je jutro bilo vrlo hladno.

Minimalne temperature kretale su se od 3 do 9 stepeni, pri čemu je u Beogradu izmereno 10 stepeni. Izuzetno zanimljiv podatak je da je jutros sa 12 stepeni bilo najtoplije na Crnom vrhu, dok je na jugozapadu Srbije zabeležen mraz, a minimalna temperatura u Sjenici spustila se na -1°C.

Prognoza: Sunčano i još toplije

Pred nama je sunčan i još topliji dan nego prvog dana vikenda, sa očekivanom maksimalnom temperaturom od 24 do 28 stepeni, dok će u Beogradu biti do 27°C. Nakon jutarnjeg mraza, toplo će biti danas i u Sjenici, gde se očekuje maksimalna temperatura do 22°C. Prognoze ukazuju na još toplije dane početkom sledeće sedmice, sa temperaturom i do 29-30 stepeni. Međutim, sredinom sedmice očekuje se prolazno pogoršanje vremena, uz kišu i grmljavinu. Nakon toga, ponovo će biti toplo, sa temperaturom koja će u petak dostići 30 stepeni, a za vikend se očekuje nova promena vremena.

Ovaj vremenski fenomen karakterističan je za proleće i jesen, kada su stabilni i vedri dani praćeni velikim temperaturnim razlikama između jutarnjih i dnevnih temperatura, koje ponekad mogu biti i više od 25 stepeni, pa čak i 30 stepeni. Tako se ujutro može javiti mraz, dok tokom dana može biti tropski toplo. 

BONUS VIDEO