ZA 7 DANA NAM STIŽE SNEG! Meteorolog šokirao prognozom: Vraćamo zimske jakne, TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI!


IZVOR: Republika/J.B. - 24.09.2024 | 14:10


Vremenska klackalica u narednom periodu!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/R. PRELIĆ
ZA 7 DANA NAM STIŽE SNEG! Meteorolog šokirao prognozom: Vraćamo zimske jakne, TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI!

U Srbiji će sutra, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti promenljivo oblačno i malo svežije, pre podne sa sunčanim intervalima, a sredinom dana i posle podne ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom i grmljavinom.

Kako kaž meteorolog Ivan Ristić, u četvrtak i petak će se vreme stabilizovati i očekuju nas letnje temperature.

Foto: ivan ristić fb

Prognoza vremena za naredni period

Hladan martimni arktički vazduh (MAV), direktno sa Severnog pola, kreće svom snagom prema Evropi u pratnji polarnog vrtloga (NAO indeks je ozbiljno pao i iznosi -3). Usled razvoja dubokog ciklona na zapadu i severozapadu Evrope očekuju se velike količine padavina, kao i jaki vetrovi, zbog čega je izdat takozvani crveni meteo alarm za taj deo Evrope. Već ima puno kiše nad Britanijom i prete već poplave. Kod nas je trenutno relativno zatišje; u utorak popodne i sredu proći će oslabljeni talas vlažnog vazduha koji može usloviti kišu ponegde. U četvrtak i petak pravo letnje vreme, puno sunca, a najviša temperatura biće od 26 °C do 30 °C - najavio je Ristić.

Foto: ivan ristić fb

Prognoza vremena za naredni period

Vraćamo zimske jakne

Sunce nas je ogrejalo, ali ne zadugo, kaže. Uskoro vraćamo zimsku graderobu,a temperature vrtoglavo padaju.

- Hladan arktički front prolazi Bečka vrata u subotu, 28. septembra, i donosi naoblačenje, kišu i osetniji pad temperatura, tako da će u nedelju maksimumi biti oko 15 °C, a u mestima sa više oblaka i kišom i niže. Velike su šanse ponovo za pahulje na Goliji i Kopaoniku.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Printskrin/Youtube/K1TV

Meteorolog Ivan Ristić najavio sneg na planinama

Dakle, za 7 dana vraćamo ponovo topliju garderobu i najverovatnije zimske jakne. Ne brinite, u oktobru postepena stabilizacija vremena i porast temperature kreće – Miholjsko leto - dodaje Ristić.

BONUS VIDEO