U OVOM GRADU ČAK 33 STEPENA: Evo kada se očekuje zahlađenje!


IZVOR: Republika/ T. J. - 27.09.2024 | 16:54


Početak oktobra doneće stabilnije vreme i porast temperatura tokom dana.

Foto: Shutterstock
U OVOM GRADU ČAK 33 STEPENA: Evo kada se očekuje zahlađenje!

Jesen je već uveliko počela, ali temperature širom Srbije i dalje podsećaju na sredinu leta. Sa temperaturom iznad 30 stepeni, mnogi predeli Srbije danas su topliji nego što su bili tokom čitavog jula. Veliko je interesovanje za vremensku prognozu, s obzirom na to da su se očekivali pad temperature i promene vremena.

Promena vremena u subotu

U subotu se očekuje dolazak hladnog fronta, koji će doneti značajno zahlađenje, kišu i pljuskove sa grmljavinom. Zbog tople vazdušne mase ispred hladnog fronta, očekuje se da atmosfera burno odreaguje i stvori snažne grmljavinske oluje. Severozapad zemlje će prvi doživeti promenu vremena, dok će u većem delu zemlje i dalje biti sunčano i toplo.

Očekivano jesenje vreme u nedelju

U nedelju se očekuje oblačno i osetno hladnije vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura biće značajno niža u odnosu na prethodne dane, što će doprineti pravoj jesenjoj atmosferi širom Srbije.


Stabilizacija vremena početkom oktobra

Početak oktobra doneće stabilnije vreme i porast temperatura tokom dana. Jutra će biti hladna, a prosek maksimalne temperature za ovo doba godine je od 20 do 25°C.

Saveti za praćenje vremenskih prilika

Kako se očekuju burne vremenske prilike, preporučuje se redovno praćenje državnih i nadležnih službi, kao i pridržavanje njihovih preporuka. Važno je biti informisan i prilagoditi se promenljivim vremenskim uslovima.

BONUS VIDEO