(MAPE) EVO KADA I GDE ĆE PADATI KIŠA U SRBIJI! Pogledajte detaljno kretanje oblaka kroz našu zemlju, SLEDI LI NAM RAZVEDRAVANJE USKORO?


IZVOR: Republika/J.B. - 03.10.2024 | 10:19


Detaljna prognoza za naredni period!

Foto: Ivan ristić facebook/schutterstock
(MAPE) EVO KADA I GDE ĆE PADATI KIŠA U SRBIJI! Pogledajte detaljno kretanje oblaka kroz našu zemlju, SLEDI LI NAM RAZVEDRAVANJE USKORO?

Kišni oblaci stigli su u našu zemlju, a RHMZ je izdao upozorenje na obilne padavine koje nam predstoje.

Sve više kiše prema kraju dana i u toku noći na zapadu i severu naše zemlje. Kišna zona se polako širi na istok i jugoistok tako da će sutra zahvatiti i ostale delove Srbije - najavio je meteorolog Ivan Ristić.

Evo kako će se kišni oblaci premeštati na teritoriji naše zemlje: POGLEDAJ GALERIJU

Podsećamo, RHMZ je izdao upozorenje koje se odnosi na večeras i sutra tokom celog dana.

- Kiša koja će početi da pada danas (03.10.) kratkotrajno će se intenzivirati u toku noći na severu i zapadu (od 10 do 30 mm), a sutra na jugu i jugoistoku Srbije (od 20 do 40 mm) - navodi se na sajtu RHMZ.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Kiša će padati do kraja nedelje

Košava, pljuskovi i kiša do kraja nedelje

U petak (04.10.) umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. Ujutro i pre podne će duvati umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slablјenju do kraja dana.

Najniža temperatura od 12 do 19 °C, a najviša od 16 °C na severozapadu do 27 °C na jugoistoku Srbije.

Foto: Shutterstock, Freesvg.org

Pravo jesenje vreme u Srbiji


Za vikend (05 - 06.10.) i dalјe povremeno kratkotrajna kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlјe, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedelјak i utorak (07 - 08.10.) pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu (09.10.) novo prolazno naoblačenje s kišom.

BONUS VIDEO