TRI ZLOKOBNA OBLAKA SE NADVILA NAD SRBIJOM! Uslediće razorno nevreme, spremite se za potop


IZVOR: Republika/M.S. - 03.10.2024 | 21:01


RHMZ popalio alarme.

Foto: Shutterstock, freesvg.org
TRI ZLOKOBNA OBLAKA SE NADVILA NAD SRBIJOM! Uslediće razorno nevreme, spremite se za potop

Prognoza za naredne dane

Prema rečima meteorologa Ivana Ristića, očekuje se značajna promena vremena koja će stići u Srbiju iz pravca Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore prema Kosovu. Kiša je već počela da pada u pojedinim delovima Beograda, a Ristić ističe da će padavine biti češće na severu zemlje, uz hladnije vreme, dok će slaba kiša lokalno padati u ostatku zemlje. U Vojvodini se očekuje najviše kiše, dok će u Beogradu biti toplije. Na severu zemlje, Vojvodini, Beogradu i centralnim delovima zemlje biće na udaru povremenih padavina, dok će kiše kasnije biti intenzivnije u zapadnim delovima Srbije i Vojvodini.

Razlike u temperaturi

Danas je izuzetno zanimljiv dan kada je temperatura u pitanju. Na severu zemlje vlada prava jesenja, dok je na jugu letnja temperatura. Temperaturna razlika danas će biti viša od 10 stepeni između severa i juga, sa maksimumima od 12 do 14 stepeni na severozapadu Vojvodine, dok jugoistočni deo zemlje može očekivati letnje temperature od 25 do 27 stepeni Celzijusa.

Upozorenja i stabilizacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je "žuti" meteoalarm za pojedine delove zemlje zbog padavina, a za sutra je najavljeno još jače upozorenje, sa pola Srbije u "žutom" i pola u "narandžastom". Kiša će se intenzivirati tokom noći na severu i zapadu, a sutra na jugu i jugoistoku zemlje. Međutim, od ponedeljka se očekuje stabilizacija vremena, sa pretežno oblačnim i svežim danima, uz povremene kiše i maksimalne temperature od 16 do 20 stepeni.

Ovim prognozama, građani Srbije treba da budu obazrivi i da se prilagode očekivanim vremenskim uslovima, posebno u delovima zemlje gde su izdata upozorenja