SRBIJO, ČUVAJ SE! Danas novi talas nepogoda: U ovom delu zemlje moguće i POPLAVE, hitno popaljeni SVI ALARMI


IZVOR: Republika/M. L. - 05.10.2024 | 05:58


Od nedelje možemo očekivati prestanak padavina

Foto: Shutterstock, Tanjug/Vladimir Šporčić, freesvg.com
SRBIJO, ČUVAJ SE! Danas novi talas nepogoda: U ovom delu zemlje moguće i POPLAVE, hitno popaljeni SVI ALARMI

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti umereno do potpuno oblačno uz slab i umeren severozapadni vetar, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Veća kolićina padavina očekuje se na jugu i istoku zemlje i to u jutarnjim satima, kada će još uvek duvati slab do umeren južni vetar. 

Najniža temperatura od 10 do 15, najviša od 14 do 20 stepeni na jugoistoku Srbije. 

U Beogradu umereno do potpuno oblačno uz slab i umeren severozapadni vetar, posle podne povremeno sa slabom, kratkotrajnom kišom.

Najniža temperatura oko 12, najviša oko 16 stepeni Celzijusa.

U Pirotu upozorenje za moguće poplave

Iz Gradskog štaba za vanredne sitaucije u Pirotu večeras su saopštili da su danas moguće veće padavine kiše u ovom delu Srbije, sa količinom kiše koja bi mogla da bude veća od 30 litara po metru kvadratnom za period od 12 sati.

- Kiše mogu da prouzrokuju bujične i urbane poplave, kao i odrone i klizišta što predstavlja potencionačnu opasnost po ljude, imovinu i infrastrukturu. U slučaju velikih opasnosti građani mogu da se obrate na telefon 193. Štab za vanredne situacije, komunalne službe, ustanove i organizacije od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje su u pripravnosti da reaguju na kriznim lokacijama. O informacijama od značaja za bezbednost lica i imovine, koje dobijamo od Sektora za vanredne situacije i Republičkog hidrometeorološkog zavoda, građane ćemo da obaveštavamo putem lokalnih medija - saopštavaju iz Štaba.

U nedelju umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. 

Uveče prestanak padavina i razvedravanje. 

Naredne sedmice ponovo toplije - u ponedeljak i utorak pretežno sunčano, a u sredu prolazno naoblačenje s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. 

Od četvrtka  malo do umereno oblačno, uglavnom suvo i toplo. 

BONUS VIDEO: