SRBIJA NA UDARU NEVREMENA! Upaljen meteo alarm zbog obilnih pljuskova i POPLAVA!


IZVOR: Republika/A.D. - 05.10.2024 | 12:04


RHMZ izdao najnovije upozorenje.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić
SRBIJA NA UDARU NEVREMENA! Upaljen meteo alarm zbog obilnih pljuskova i POPLAVA!

Republički  hidrometeorološki zavod Srbije najavio je tokom prepodneva kišu i lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom na jugu i istoku Srbije.

Kako je ranije RHMZ objavio, danas i sutra će biti umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će na  jugozapadu, jugu i istoku Srbije ponegde biti praćeni i grmlјavinom. Dnevna temperatura u većini mesta od 15 do 19 stepeni.

Upaljen meteo alarm

Žuti meteo alarm danas je na snazi u istočnoj Srbiji zbog kiše, a u jugoistočnoj i na prostoru KiM zbog kiše i grmljavine.

Foto: Printscreen/RHMZ

Upozorenje RHMZ

U Pirotu upozorenje za moguće poplave

Iz Gradskog štaba za vanredne sitaucije u Pirotu večeras su saopštili da su danas moguće veće padavine kiše u ovom delu Srbije, sa količinom kiše koja bi mogla da bude veća od 30 litara po metru kvadratnom za period od 12 sati.

- Kiše mogu da prouzrokuju bujične i urbane poplave, kao i odrone i klizišta što predstavlja potencionačnu opasnost po ljude, imovinu i infrastrukturu. U slučaju velikih opasnosti građani mogu da se obrate na telefon 193. Štab za vanredne situacije, komunalne službe, ustanove i organizacije od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje su u pripravnosti da reaguju na kriznim lokacijama. O informacijama od značaja za bezbednost lica i imovine, koje dobijamo od Sektora za vanredne situacije i Republičkog hidrometeorološkog zavoda, građane ćemo da obaveštavamo putem lokalnih medija - saopštavaju iz Štaba.

Sledeća nedelja

Početkom naredne sedmice, u ponedelјak i utorak nakon svežeg jutra mestimično uz maglu i niske oblake, tokom dana ponovo toplije. U ponedelјak pretežno sunčano, a u utorak uz slabu do umerenu oblačnost.