DANAS PRAVO LETO, A ONDA ŠOK! Stiže ekstremno nagli pad temperature, biće hladnije za SKORO 20 STEPENI


IZVOR: Republika/M. L. - 10.10.2024 | 05:56


Pred nama pravi letnji dan

Foto: Shutterstock
DANAS PRAVO LETO, A ONDA ŠOK! Stiže ekstremno nagli pad temperature, biće hladnije za SKORO 20 STEPENI

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme za ovaj period godine uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar, koji će u planinskim predelima, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno biti jak, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Jutarnja temperatura biće od 8 do 16, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni.

Na severu Vojvodine uveče se očekuje naoblačenje, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, koje će se tokom noći proširiti na ostale predele severne i zapadne Srbije.

U Beogradu će biti veoma toplo i sunčano vreme uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar i sa najvišom dnevnom temperaturom oko 29 stepeni.

Narednih dana ponovo hladnije vreme sa mogućim lokalnim pljuskovima. Očekuje se nagli pad temperature, te će već sutra maksimalna temperatura biti oko 15 stepeni Celzijusa, dok dugoročna prognoza kaže da nas za nedelju dana očekuju maksimalne temperature bliže 10. podeoku.

Vremenski preokret

Meteorolog Đorđe Đurić u svojoj novoj vremenskoj prognozi najavio je temperaturni preokret u Srbiji!

Dok nas danas čeka najtopliji dan u ovoj nedelji, petak će doneti novo pogoršanje vremena.

Već ujutro u severozapadnim, tokom dana i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pad temperature vazduha.

Za vikend Đurić prognozira svežije vreme, u subotu ponegde i sa kišom.

Od nedelje i tokom većeg dela sledeće sedmice suvo i uz sunčane periode. Jutra će biti vrlo hladna, a tokom dana umereno toplo, uz temperature u većem delu Srbije oko 20 stepeni.

BONUS VIDEO: