TOTALNI PREOKRET VREMENA U SRBIJI! Dok u Evropi veje sneg i besne oluje, kod nas se sprema HAOS!


IZVOR: Republika/ T. J. - 12.10.2024 | 14:40


Ciklon sa Atlantika donosi vrlo obilne padavine od jugozapada do severa Evrope.

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org
TOTALNI PREOKRET VREMENA U SRBIJI! Dok u Evropi veje sneg i besne oluje, kod nas se sprema HAOS!

Snažan ciklon sa Atlantika donosi velike promene vremena širom Evrope, ali Srbija će biti pod uticajem povećanog vazdušnog pritiska što će dovesti do stabilizacije vremena.

Ciklon sa Atlantika donosi vrlo obilne padavine od jugozapada do severa Evrope. Portugalija i delovi britanskih ostrva suočavaju se sa obilnom kišom i olujnim vetrovima, dok sneg pada na jugu Skandinavije. Ove nepovoljne vremenske prilike izazvane su upravo ovim snažnim ciklonom.

Srbiju očekuje stabilnije vreme, sa povećanim vazdušnim pritiskom koji će dovesti do duže stabilizacije vremena. Već drugog dana vikenda, očekuje se više sunca uz toplije vreme i temperature od 20 do 24 stepena. Ipak, jutra će biti hladna, sa minimalnim temperaturama od 3 do 9 stepeni.

Pod uticajem povišenog pritiska, tokom naredne sedmice očekuje se stabilno i suvo vreme. Jutra će biti hladna i maglovita, dok se tokom dana očekuju sunčani i umereno topli dani. Ovo će svakako biti dobrodošlo nakon perioda nepovoljnih vremenskih prilika koje su zahvatile Evropu.

Vreme narednih dana

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tokom narednih sedam dana u Srbiji će biti ujutru hladno, tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost, a dnevna temperatura biće u granicama proseka za drugu dekadu oktobra.

Prolazno naoblačenje, tek ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom očekuje se u nedelju krajem dana i tokom noći ka ponedeljku, kao i u ponedeljak krajem dana i tokom noći ka utorku u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije.

BONUS VIDEO