EVO KAD SE OČEKUJU PRVE PAHULJE U SRBIJI: Temperatura pada ispod nule!


IZVOR: Republika/ T. J. - 16.10.2024 | 15:34


Sve u svemu, naredni dani doneće promenljive vremenske prilike, sa naglaskom na jaku košavu duž Jadrana.

Foto: ST/Vladimir Lukić
EVO KAD SE OČEKUJU PRVE PAHULJE U SRBIJI: Temperatura pada ispod nule!

Prema najnovijoj prognozi vremena za Srbiju, očekuje se suvo vreme narednih dana, sa izuzetkom obale Jadrana gde se očekuju kiša i pljuskovi tokom petka i subote. Poseban fenomen koji će obeležiti naredne dane jeste jak, a na udare i olujna košava hladnog tipa u košavskom području duž Jadrana. Ovo će dovesti do vrlo vetrovitog vremena u pomenutom području, dok se zbog priliva hladnog vazduha očekuje zahlađenje u nizijama, posebno na istoku Srbije. Maksimalne temperature kretaće se od oko +8 na istoku Srbije do oko +18 na zapadu Hrvatske, dok će na planinama biti malo toplije.

Prijatnije vreme od nedelje

Nakon vetrovitog perioda uz obalu Jadrana, očekuje se postepeno slabljenje košave i vetra, što će dovesti do prijatnijeg i malo toplijeg vremena od nedelje. Maksimalne temperature biće u rasponu od +11 do +19 stepeni Celzijusa, pružajući građanima osećaj prijatnijeg vremena.

Potencijalno pogoršanje vremena krajem oktobra

Zaključak prognoze ukazuje na moguće jače pogoršanje vremena oko 27. oktobra, koje bi moglo da donese promenu sinoptike i uvuče nas u hladniji deo jeseni. Postoji mogućnost da planine regiona dobiju i sneg, što bi označilo zvanični ulazak u zimski period.

Sve u svemu, naredni dani doneće promenljive vremenske prilike, sa naglaskom na jako nevreme duž Jadrana, prijatnije vreme od nedelje, ali i moguće značajnije pogoršanje krajem oktobra. Pratite najnovije informacije o vremenskim prilikama kako biste bili adekvatno pripremljeni za sve eventualnosti.

BONUS VIDEO