JUTRO HLADNO, U TOKU DANA SUNČANO! U većini mesta danas lepo vreme, po podne kiša u OVIM krajevima!


IZVOR: Republika/J.B. - 18.10.2024 | 05:58


Pogledajte prognozu za narednih sedam dana!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić
JUTRO HLADNO, U TOKU DANA SUNČANO! U većini mesta danas lepo vreme, po podne kiša u OVIM krajevima!

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, sa maksimalnom temperaturom do 20 stepeni.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), ujutro će biti hladno, po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije mestimično magla

Tokom dana iznad većeg dela zemlje biće pretežno sunčano. Na zapadu i jugozapadu biće umereno do potpuno oblačno, posle podne i uveče ponegde sa slabom kišom. 

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata i donjem Podunavlju sa udarima i olujne jačine. Najniža temperatura biće od 1 stepen do 10 stepeni, najviša dnevna od 16 do 20 stepeni.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano uz umeren i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće oko 10, najviša dnevna oko 19 stepeni. 

Prognoza za narednih sedam dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, nastavlja se period suvog vremena sa temperaturom u granicama proseka za drugu polovinu oktobra, u većini mesta od 16 do 22 stepena. 

Tokom dana biće pretežno sunčano, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost. 

Od subote se iznad većeg dela očekuje slab prizemni mraz, a početkom naredne sedmice na jugu i jugoistoku i mraz na dva metra visine. 

U košavskom području do nedelje će duvati umeren i jak, na jugu Banata povremeno i olujni jugoistočni vetar.  Najjači udari košave očekuju se u subotu, 19. oktobra. 

BONUS VIDEO