UJUTRU ZIMA, U PODNE PROLEĆE! Sunčan dan u Srbiji, samo u OVIM krajevima kiša!


IZVOR: Republika/J.B. - 23.10.2024 | 06:01


Upaljen žuti meteoalarm!

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ
UJUTRU ZIMA, U PODNE PROLEĆE! Sunčan dan u Srbiji, samo u OVIM krajevima kiša!

U Srbiji će danas u toku dana biti pretežno sunčano i toplo vreme sa slabim do umerenim vetrom i temperaturama od minus 2 do 22 stepena, samo se uveče i tokom noći na krajnjem severu očekuje prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i malo svežije vreme sa slabim i umerenim severnim i severozapadnim vetrom i najvišom dnevnom temperaturom oko 20 stepeni.

Upozorenje RHMZ

Najavlјeni slabi mrazevi u jutarnjim časovima mogu nepovolјno uticati na povrtarske kulture koje se gaje na otvorenom.

Upaljen meteoalarm

U pojedinim delovima je zbog magle i mraza na snazi žuti meteoalarm.

Istočna, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i Kosovo i Metohija označene su žutom bojom kao upozorenje na ove dve pojave.

  • MAGLA - Horizontalna vidljivost manja od 200m

UTICAJ: Problemi u saobraćaju (moguća blokada saobraćaja), komplikacije u već teškoj situaciji (delimična ili potpuna blokada akcija spašavanja). Nepovoljni vremenski uslovi za hronične bolesnike, ljude pod terapijom, medicinskom kontrolom ili meteoropate. Pri niskim temperaturama objektivna opasnost od mržnjenja kapljica magle i zaleđivanja.

  • Prizemni mraz

UTICAJ: Štete u poljoprivredi - povrtarstvo, vinogradarstvo i voćarstvo posebno su ugroženi. Nepovoljni vremenski uslovi za hronične bolesnike, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom ili meteoropate.

Foto: RHMZ/printscreen

Zbog magle i mraza upaljen meteoalarm

Vreme narednih dana

U narednih sedam dana zadržaće se sunčano vreme, samo se u četvrtak očekuje prolazno umereno naoblačenje, koje će na severozapadu Srbije ponegde usloviti slabu kišu.

U trećoj dekadi oktobra jutra hladna, mestimično i maglovita sa slabim prizemnim mrazom, a do četvrtka se lokalno očekuje i slab mraz na 2 m visine, uglavnom na jugu i istoku Srbije, kao i po kotlinama u brdsko-planinskom području.

BONUS VIDEO