ZABORAVITE NA SUNCE! Stižu nam kiša i jak vetar, temperatura se spušta do NULE: RHMZ objavio najnoviju prognozu!


IZVOR: Republika - 23.10.2024 | 13:06


U Beogradu će, posle svežeg jutra, biti malo i umereno oblačno uz slab i umeren istočni i jugoistočni vetar, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 19 stepeni

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić
ZABORAVITE NA SUNCE! Stižu nam kiša i jak vetar, temperatura se spušta do NULE: RHMZ objavio najnoviju prognozu!

U Srbiji će u četvrtak, 24. oktobra biti malo i umereno, a na severu i pretežno oblačno vreme, gde je moguća i retka pojava slabe kratkotrajne kiše, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

U većem delu dana duvaće uglavnom slab, a u košavskom području umeren, povremeno i jak istočni i jugoistočni vetar, dok će se temperature kretati od nula do 21 stepen.

U Beogradu će, posle svežeg jutra, biti malo i umereno oblačno uz slab i umeren istočni i jugoistočni vetar, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 19 stepeni.

Inače, izglede za zimu 2024/25 otkrio je Ivan Ristić koji je zajedno sa prof. dr Aleksandrom Valjarevićem napravio dugoročnu orjentacionu prognozu sa detaljnim mapama o broju snežnih dana.

Prema pomenutoj prognozi, ove godine biće znatno više snežnih padavina nego prethodnih godina, a prve pahulje stižu znatno ranije nego što mnogi očekuju.

Valjarević i Ristić su napravili mapu sa brojem dana pod snegom po okruzima, i ona prikazuje da će najviše dana sa snegom biti u okruzima južnije od Beograda.

Moravički okrug se sa 30 snežnih dana nalazi na vrshu liste, zatim slede Jablanički i Pećki okrug sa 28 dana, Pčinjski i Zlatiborski sa 27, Nišavski, Pirotski i Toplički sa 26, onda Raški i Zaječarski sa 25, Borski, Moravički, Rasinski i Pomoravski sa 24, potom Braničevski i Severno-banatski sa 19, Severno-bački, Srednje-banatsk i Mačvanski sa 18, Beograd i na kraju Zapadno-bački, Južno-bački, Kolubarski, Podunavski i Sremski sa 17 snežnih dana. Detaljnije pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: