HLADNO JUTRO U SRBIJI, A BIĆE I KIŠE! U delovima Srbije upaljen i meteoalarm!


IZVOR: Republika/J.B. - 24.10.2024 | 06:04


Temperatura pada na nulu!

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Vladimir Sporcic/J. PAP
HLADNO JUTRO U SRBIJI, A BIĆE I KIŠE! U delovima Srbije upaljen i meteoalarm!

U Srbiji će danas biti malo i umereno, a na severu i pretežno oblačno vreme, gde je moguća i retka pojava slabe kratkotrajne kiše, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U većem delu dana duvaće uglavnom slab, a u košavskom području umeren, povremeno i jak istočni i jugoistočni vetar, dok će se temperature kretati od nula do 21 stepen.

Upozorenje RHMZ: Najavlјeni slabi mrazevi u jutarnjim časovima mogu nepovolјno uticati na povrtarske kulture koje se gaje na otvorenom.

U Beogradu će, posle svežeg jutra, biti malo i umereno oblačno uz slab i umeren istočni i jugoistočni vetar, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 19 stepeni.

Žuti meteoalarm

U 3 dela Srbije upaljen je žuti meteoalarm zbog magle. Meteoalarm je na snazi u Jugoistočnoj i Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

  • MAGLA - Horizontalna vidljivost manja od 200m

UTICAJ: Problemi u saobraćaju (moguća blokada saobraćaja), komplikacije u već teškoj situaciji (delimična ili potpuna blokada akcija spašavanja). Nepovoljni vremenski uslovi za hronične bolesnike, ljude pod terapijom, medicinskom kontrolom ili meteoropate. Pri niskim temperaturama objektivna opasnost od mržnjenja kapljica magle i zaleđivanja.

Foto: RHMZ/printscreen

U delovima Srbije na snazi žuti meteoalarm

Vreme do kraja oktobra

U trećoj dekadi oktobra jutra hladna, mestimično i maglovita sa slabim prizemnim mrazom.

U većini dana biće pretežno sunčano, povremeno uz slabu do umerenu oblačnost i sa najvišom temperaturom u granicama ili malo iznad višegodišnjeg proseka za ovaj period godine, od 16 do 23 °C.

BONUS VIDEO