Glumac teško bolestan! Aljoša Vučković: Ne mogu da govorim, zato i ne glumim!


IZVOR: Avaz - 19.12.2018 | 09:20


Jedan od najistaknutijih glumaca domaće scene, Aljoša Vučković (71) poslednjih godina sprečen je da radi svoj posao, a kako je sam priznao u tome ga sprečava bolest.

Foto: e-stock/M. TOPALOVIĆ

Ima zdravstvene probleme... Aljoša Vučković

Glumac koga svi obožavaju još iz serije "Bolji život" u kom je briljantno odglumio doktora Ivu Lukšića, pre, ali i nakon ove najrepriziranije role igrao je u mnogim filmovima i serijama. Međutim, sada više nije u mogućnosti da glumi:

- Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila - istakao je bard srpskog glumišta koji ima objašnjenje zbog čega se kultna serija i sada reprizira:

- Eh, možemo se mi danas pitati šta je fenomen ili važnost "Boljeg života" ili filma "Kazablanka"… A odgovor je ono nešto što se ne vidi, zapravo ne primeti. Iza tih kultnih projekata stoje dobar rad, duša i profesionalnost - istakao je Vučković i dodao da danas scenaristi i reidtelji prave jednu te istu grešku pokušavajući da kopiraju dobre stvari iz prošlosti.

Foto: Promo foto

Ne može da govori... Aljoša

- Najveći problem je u tome što se ljudi još porede.. Kad se nešto uradi prvi put, ostavlja super utisak, a ako pokušate nešto tako ponovo da uradite, stiče se drugačiji dojam i onda se pronalaze razlozi zašto je ono prvi put bilo bolje, imalo kvalitetniju ideju i zašto ovo drugo isto tako nije dobro.

Aljoša, kome je bilo sve teže da govori, zaključio je da postoji samo jedan način da nam bude bolje:

- Kad podvučem crtu od perioda nastanka "Boljeg života" do danas, shvatim da sve stoji u mestu, sve stagnira. Šta da vam kažem osim da će nam doći bolji život samo ako pokušamo obiti sećanja. Retke su bolje prilike, skoro ih nema. Sve nam funkcioniše po principu: "Hajmo probati da bude bolje", i to bolje traje dva minuta, pa stane - rekao je glumac, pa je završio zaključkom da više nema snage da govori.