TREBA DA BUDU DECA, A NE DA ŽURE DA ODRASTU! Članovi žirija "Pinkovih zvezica" otkrili šta očekuju od takmičara i kako će izgledati nova sezona (VIDEO)


IZVOR: Republika - 17.10.2022 | 18:41


Jednu od naših omiljenih tv emisija, muzičko takmičenje "Pinkove zvezdice", uskoro ćemo ponovo gledati na malim ekranima!

Foto: ST/N. Mutić, Printscreen
TREBA DA BUDU DECA, A NE DA ŽURE DA ODRASTU! Članovi žirija "Pinkovih zvezica" otkrili šta očekuju od takmičara i kako će izgledati nova sezona (VIDEO)

Naime, emisija u kojoj deca odmeravaju vokalne snage i sve dodatno oboje koreografijom, u pratni plesnog sastava, dugo vremena bila je najgledanija emisija na našim prostorima, a sada je izvesno da ćemo opet navijati za talentovane mališane i bodriti ih na putu za što bolji plasman!  

Danas je bio prvi snimajući dan, a u odnosu na prošlu sezonu, došlo je do izmena u sastavu žirija, pa će ove godine uz Sergeja Ćatkovića, Jelenu Tomašević, Leontinu Vukomanović mališane ocenjivati i Tijana Dapčević, ali i Angelina.

Članovi žirija pred našom kamerom govorili su o prvim utiscima, a tom prilikom otkrili su šta će očekivati od takmičara.

- Tražiću da budu svoji i da uživaju, da budu autentični, da imaju nešto svoje. Neću biti ni stroga, ni blaga, biću realna. Volim kada je neko originalan, kada pevaju pesme na svoj način i kada sami biraju pesme koje im leže. Scenski nastup mi nije presudan, ja nisam neko ko je bio poznat po scenskom nastupu, to se vremenom nadograđuje - priznala je Angelina.

 


- Nedostajalo mi je takmičenje, ljudi su nas stalno pitali "kada će ponovo?". Ništa se ne menja kada je ocenjivanje u pitanju, mi tačno znamo šta je ono što možemo da čujemo odmah, šta može da se ispravi, i na osnovu toga donosimo svoj sud. Tijana i Angelina su se odlično uklopile, ovo takmičenje ima dugu tradiciju postojanja, i one znaju gde su došle i evo već u prvoj emisiji su odgovorile na zadatak - istakla je između ostalog Leontina.

 


- Ja se trudim da uživam i da budem podrška ovoj deci koja su odabrala ovaj put, koja vole muziku. Što se mene tiče trudićemo se da budemo što blaži i da im damo što više dobrih i kvalitetnih saveta koji će im značiti. Od takmičara ćemo tražiti da uživaju, da se ne trude da udovolje okolini, već da uživaju u onome što njih čini srećnim, ali i da budu deca, da ne žure da odrastu, jer ipak ima kandidata koji se sa svojih 14, 15 godina ponašaju i izgledaju kao da imaju mnogo više - rekao je Sergej.

 

 

- Mnogo sam srećna što sam se vratila na svoje staro mesto. Nedostajale su mi "Zvezdice". Prva emisija je pri kraju, mi smo se sjajno proveli i nauživali. Da bi došli na ovu scenu, takmičari su morali da prođu audiciju, tako da svi oni znaju da pevaju, ali sve je stvar ukusa, odabira pesama i večeras sam im rekla da mi naročito cenimo kada oni unesu svoju interpretaciju u pesmu koju izvode, da se ne trude da previše imitiraju originalne pevače, i da budu što više deca, jer to i jesu. Ne treba da se trude da nas "zadive" kako su oni odrasli, već da budu to što jesu, da uživaju u momentu i da se raduju i biraju pesme koje vole - kaže Jelena.

 


- Od kandidata ću očekivati da uživaju u svakom tonu i svakoj otpevanoj rečenici, to je najbitnije, da oni uživaju. Kada oni uživaju i kad su sigurni u pevanje i nastup, i mi uživamo i posao nam je još lakši. Trudim se da budem pravična i iskrena, takmičari su deca i treba biti oprezan u svojim izlaganjima i u ocenjivanju. Danas su me rasturile dve devojčice iz Podgorice, kupile su me i scenskim nastupom, i pevanjem i emocijom, to je ono što zahtevam od takmičara - rekla nam je između ostalog Tijana.  

BONUS VIDEO: