ZBOG NJE JE POČEO DA PEVA! Baćina majka je čuvena HARMONIKAŠICA, poznaje je cela bivša Jugoslavija! (GALERIJA)


IZVOR: Republika/M. P. - 25.05.2023 | 00:00


Majka Miodraga Radonjića je talentovana umetnica i prava lepotica!

Foto: ST/Dragan Kadić
ZBOG NJE JE POČEO DA PEVA! Baćina majka je čuvena HARMONIKAŠICA, poznaje je cela bivša Jugoslavija! (GALERIJA)

Proslavljeni glumac Miodrag Radonjić, poznatiji kao Baća, jedan je od najpoznatijih na našoj sceni i retkog kad priča o svom privatnom životu. Zbog toga malo ko i zna da je njegova majka bila popularna u celoj Jugoslaviji. 

Branka Lolić je muzički urednik u Televiziji Beograd, vokalni solista i instrumentalista na harmonoci, ali i član hora "Kraljica Natalija". Baća je jednom prilikom otkrio da je imala istog menadžera kao i Lepa Brena, kao i da je često poveo dok je ona svirala.

Foto: youtube.com/AmiG Show

Miodrag Radonjić

- Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama. Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pjesme od "Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do "Hej, momci mladi" grupe Legende, uz koju smo i đuskali - ispričao je Radonjić jednom prilikom za Informer. POGLEDAJ GALERIJU

Ona je snimila 1984. album pod nazivom "Zaljubljena harmonika", gde se pored tradicionalnih kola nalaze i ona koje su komponovali Novica Negovanović i Miodrag Todorović Krnjevac, a album sa komponovanim narodnim pesmama snimila je sa orkestrom Ljubiše Pavkovića 1988. godine.

BONUS VIDEO: