IZNENADA UMRO POZNATI PEVAČ: Smrt ga odnela u 37. godini!


IZVOR: Republika/P. R. - 04.02.2024 | 15:25


Šokantne vesti zavile javnost u crno!

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@DiadoraTV
IZNENADA UMRO POZNATI PEVAČ: Smrt ga odnela u 37. godini!

Zadarski pevač David Ricov, rođen 31. avgusta 1986. godine, iznenada nas je napustio u svojoj 37. godini. Ricov je bio talentovan muzičar koji je svoju ljubav prema muzici razvio još u ranom detinjstvu, a prve profesionalne nastupe imao je već sa 15 godina. Svojim nastupima širom države i inostranstva, David je stekao veliku popularnost, a njegova muzika uvek je nosila prepoznatljiv dalmatinski zvuk.

Ricov je ostvario značajnu saradnju sa poznatim muzičarem Bepom Matešićem, a 2012. godine objavio je svoju prvu solističku pesmu "Di vitar ljubi maslinade". Njegova poslednja objavljena pesma "300 ludih svatova" ostaje kao deo njegovog muzičkog nasleđa.

Pored muzičke karijere, Ricov se istakao i svojom posvećenošću arheologiji. Poslednjih godina, radio je u Narodnom muzeju u Zadru, dok je istovremeno vodio i privatnu firmu koja se bavila arheološkim iskopinama širom države. Iako je njegova strast prema muzici bila neosporiva, njegova predanost očuvanju kulturne baštine kroz arheologiju bila je jednako snažna.

Jedno od najznačajnijih otkrića u kojima je učestvovao bilo je pronalazak Venerinog kipa starog 2000 godina na zadarskom poluostrvu. Osim Venere, pronađeno je i mnogo drugih arheoloških nalaza poput posuda i amfora. Međutim, Venera je privukla najviše pažnje i važnost njenog otkrića je neprocenjiva. Nakon pronalaska, kip Venere je pohranjen u muzeju u Biogradu, gde se trenutno čeka njegova restauracija. Zbog mesta na kojem je pronađena, postoji plan da se Venera izloži na ulazu u hotel, što bi bio izuzetan doprinos kulturnom turizmu.

David Ricov je ostavio neizbrisiv trag kako u muzičkom svetu, tako i u oblasti očuvanja kulturnog nasleđa. Njegova strast prema umetnosti i arheologiji ostaje kao inspiracija i podsećanje na bogatstvo talenata koje je posedovao.

BONUS VIDEO: