Nikola Rokvić na putu za Eginu SVEDOČIO ČUDU: Ovo što mu se desilo podseća na priče iz žitija svetih, Božija sila deluje u njemu (FOTO)


IZVOR: Republika/M. K. V. - 21.05.2024 | 11:30


O čudesnom prijateljstvu između svetitelja i životinja postoje brojni zapisi.

Foto: Instagram.com
Nikola Rokvić na putu za Eginu SVEDOČIO ČUDU: Ovo što mu se desilo podseća na priče iz žitija svetih, Božija sila deluje u njemu (FOTO)

Popularni pevač Nikola Rokvić  skoro mesec dana pešači do Egine u Grčkoj, gde planira da se pokloni Svetom Nektariju Eginskom, a njegovo hodočašće se bliži kraju.

On je na ovaj put krenuo kako bi skupio pomoć za decu obolelu od raka, pred sam kraj putovanja u znak podrške mu se pridružio glumac Ivan Bosiljčić, o čemu je folker obavestio javnost.

Ima ljudi koji zbog bratske ljubavi izdvoje vreme, polete, slete, kao rajske ptice, donesu milost, radost i potvrdu, da čovek bez čoveka ne može! Moj brat Ivan Bosiljčić mi oplemeni srce! Hvala ti do večnosti - napisao je Nikola u svojoj objavi, a Bostiljčić mu je uzvratio: 

Brat moj. Hristos posredi nas!

Pored podrške dragih ljudi, Rokvića je, sudeći po njegovim objavama, na višednevnom putešestviju, sve vreme pratila viša sila od koje je imao čudesno nadahnuće. 

Foto: ST/Tamara Pavišić

Nikoli Rokviću pružio podršku i glumac Ivan Bosiljčić

Jedan Nikolin post mnoge je podsetio na priče iz žitija svetitelja, a mnogi veruju da je pevač prilikom susreta sa čoporom divljih pasa svedočio čudu. 

- Smirenje je blagodatni dar i tajna. Na putu do Egine, 24. dana, naš brat Nikola doživeo je čudesan susret. Priča i snimak koji je podelio sa nama, uz emocije koje je teško opisati, neizmerno podseća na priče iz žitija svetih o čudesnom prijateljstvu između svetitelja i  životinja. Nikolu je napao čopor divljih pasa, i posle pokušaja i  bezuspešne borbe sa njima, u jednom trenutku, ne oslanjajući se više na svoju snagu, osetivši u srcu poziv na ljubav i smirenje, naš brat se spustio na zemlju, i tiho izgovorio: ,,Mir". I desilo se čudo. Čopor divljih pasa tada postade pitom. Pognuše glave i tiho se udaljiše. Slava Gospodu! Kada se čovek smiri i uzda u Božiju pomoć, ne u svoje snage, tada Božija sila deluje u njemu bogato i neobično - stoji u opisu jedne stranice koja je inspirisana verskim temama. 

 

 

Ispod ove objave, usledili su komentari divljenja sili Božijoj, ali i Rokvićevoj istrajnosti i skrušenosti. 

- "Slava Bogu!", "Od tebe i mladi i stari mogu dosta naučiti. Bog te čuva i pomoći će ti da ostvariš svoj cilj. Hvala ti, dete, što postojiš!", "Bog je sa tobom, imati takav blagoslov to je pravi raj za srce i dušu"- nizale su se reakcije na Rokvićev podvig.

BONUS VIDEO: