SKANDAL I PREVARA U "GRANDU"! Hitno saopštenje produkcije - DISKVALIFIKOVANA dva takmičara!


IZVOR: Republika/M. P. - 14.06.2024 | 10:30


Žika Jakiš izdao zvanično saopštenje i odredio novog finalistu takmičenja "Nikad nije kasno"!

Foto: Printscreen
SKANDAL I PREVARA U "GRANDU"! Hitno saopštenje produkcije - DISKVALIFIKOVANA dva takmičara!

Nakon nedavnog skandala koji je potresao emisiju "Nikad nije kasno" dvojica polufinalista su diskvalifikovana zbog malverzacija u glasanju, što je rezultiralo ulaskom Miloša Radića Šeša u finale zahvaljujući podršci publike na Fejsbuku.

Detaljan izveštaj o malverzacijama

Zvanično saopštenje produkcije i autora emisije Žike Jakšića otkriva da su dvojica učesnika koristila hakerske servise za veštačko generisanje glasova, uz upotrebu nedozvoljenih VPN servisa. Analiza glasanja je sprovedena od švajcarske firme "NTH medija", koja je dobila detaljan izveštaj od Fejsbuk platforme sa informacijama o vremenu, zemlji, provajderu i IP adresi svakog glasa. Diskvalifikacijom takvih glasova, utvrđen je novi finalista - Miloš Radić Šeš.

Foto: youtube.com/Tv Grand

Miloš Radić Šeš

Reakcija i čestitke finalisti

U reakciji na ovaj skandal, autor emisije Žika Jakšić je čestitao Milošu Radiću Šešu na zasluženom ulasku u finale, ističući da je osvojio najveći broj glasova na regularan način.

- Draga naša publiko, analizom polufinalnog glasanja na Fejsbuku je utvrđeno da su se dva kandidata služila hakerskim servisima za veštačko generisanje glasova, uz korišćenje nedozvoljenih VPN servisa. Analizu glasanja je na naš zahtev uradila švajcarska firma "NTH medija", koja je od Fejsbuk platforme dobila detaljan izveštaj o svakom glasu koji je pristigao sa detaljnim opisom vremena, zemlje, provajdera i IP adresom odakle je stigao. Diskvalifikacijom tih glasova smo dobili i novog pobednika glasanja koji je regularno osvojio najveći broj glasova, a to je Miloš Radić Šeš, kome od srca čestitam na zasluženom ulasku u finale - glasi zvanično saopštenje, prenosi "Grand".

Foto: youtube.com/Tv Grand

Žika Jakšić

Ovaj događaj je izazvao burne reakcije među fanovima emisije, ali i postavio pitanje o transparentnosti i verodostojnosti glasanja u sličnim televizijskim takmičenjima. S obzirom na sve veću popularnost ovakvih emisija, važno je da se obezbedi integritet procesa glasanja kako bi se očuvala fer konkurencija i pravedni rezultati.

BONUS VIDEO: