"OVO JE PEČAT MOJE KARIJERE"! Lepu Lukić odlikovao sam VRH države!


IZVOR: Republika/M.G. - 03.07.2024 | 23:00


Ministar kulture Nikola Selaković uručio je, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zlatnu medalju za zasluge pevačici narodne muzike Lepoj Lukić

Foto: Republika
"OVO JE PEČAT MOJE KARIJERE"! Lepu Lukić odlikovao sam VRH države!

Predsednik Aleksandar Vučić odlikovao je pevačicu Lepu Lukić za postignute rezultate u oblasti muzičke umetnosti povodom Dana državnosti Srbije.

Ministar kulture Nikola Selaković uručio je, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zlatnu medalju za zasluge pevačici narodne muzike Lepoj Lukić. Na svečanosti u Etnografskom muzeju Selaković je uručio medalju i u obraćanju zvanicama zahvalio je "slavodobitnici" za sve što je učinila "za Srbiju, srpsku pesmu, kulturu i narod", istakavši da su je "od izvora dva putića" - jedan odveo putem slave, a drugi putem legende.

- Vaše pesme se pevaju kao da su izvorne narodne. To je u neku ruku logično, zato što ste kći srpskog naroda, iz koga ste potekli kao brza planinska reka - naveo je Selaković između ostalog za jednu od naših najpriznatijih pevačica.

Foto: Republika

Lepa Lukić odlikovana

Primivši odlikovanje, Lepa se zahvalila Selakoviću i Vučiću, naglasivši da je on njen omiljeni predsednik i biće dok je živa.

- Ja sam najsrećnija žena danas. Nema nagrade koju nisam primila, ali ovo je pečat na moju karijeru. Srećna sam što trajem u vrhu popularnosti. Volim svoj narod i družim se s običnim ljudima, zato narod voli mene i moj rad - poručila je ona. Za kraj svečanosti, slavljenici u čast narodni orkestar ansambla Kolo je izveo pesme "Od izvora dva putića", "Srce je moje violina" i "Meseče, zvezdo sjajna".

BONUS VIDEO: