Karleuša se javno obratila Jovani Jeremić, ODRŽALA LEKCIJU O VERI: "Islam je religija mira i ljubavi"!


IZVOR: Republika/M. Đ. - 07.07.2024 | 08:30


Objasnila kako stoje stvari!

Foto: ST/Dragan Kadić, ATA Images/Antonio Ahel
Karleuša se javno obratila Jovani Jeremić, ODRŽALA LEKCIJU O VERI: "Islam je religija mira i ljubavi"!

Jelena Karleuša, poznata po širokom interesovanju izvan svoje pevačke karijere, često se osvrće na globalne i regionalne probleme. Sada je odlučila da prokomentariše Abdulaha Numana, gosta u jutarnjem programu kod Jovane Jeremić.

Foto: Foto Tamara Pavišić

Jelena Karleuša

Naša folk diva je bila duboko dirnuta načinom na koji je Numan govorio o svojoj supruzi, te je osećala potrebu da podeli svoje oduševljenje. U javnom postu pohvalila je Jeremićevu na izboru gostiju, ističući Numanovu inteligenciju i blagost kao propovednika islamske vere. Posebno ju je impresioniralo Numanovo poštovanje prema ženama, što je smatrala važnim za razbijanje predrasuda o islamu.

Foto: instagram.com/karleusastar

Jelena Karleuša

 

- Kod Jovane Jeremić gost je bio izuzetno pametan, blag i interesantan za slušanje, propovednik islamske vere. Islam je, ko je čitao, duboko filozofska religija, religija mira i potenciranja ljudskih vrednosti. Postovanje prema ženama i pogotovo njegovoj ženi koju je ovaj gospodin iskazao u emisiji me je duboko dotakla. Način na koji je opisao ponositost svoje žene i njenu integraciju sa pravoslavnom okolinom, doveo me je skoro do suza. Divno. Samo ekstremizam u islamu zabrađuje i sputava žene. Pravi islam je religija ogromne ljubavi i poštovanja prema ženama.. Razumevanje religije i edukacija u medijima na ovu temu je nešto što je neophodno. Bravo, Jovana, za današnju emisiju - napisala je Karleuša.

Podsetimo, ovo nije prvi put da je Karleuša javno "branila" Islam od predrasuda. Između ostalog, kada je Evropom usled terorističkog napada u Belgiji 2016. godine, a islamofobija bila u porastu, Karleuša je tom prilikom isto pozvala na mir, toleranciju i zdrav razum. Tada je napisala: "Terorizam nema religiju".

BONUS VIDEO: