ISTINA JE, GUDELJI SLAVE! Izuzetno važan dan za čitavu porodicu, ČESTITKE SAMO PLJUŠTE!


IZVOR: Republika/M. Đ. - 18.07.2024 | 18:30


Čitava Španija se podigla na noge!

Foto: instagram.com/raznatovicanastasija
ISTINA JE, GUDELJI SLAVE! Izuzetno važan dan za čitavu porodicu, ČESTITKE SAMO PLJUŠTE!

Nebojša i Olivera Gudelj proslavljaju prvu hramovnu slavu Svetog Apostola Petra i Pavla u Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini u Marbelji.

Svetoj liturgiji su prisustvovali vernici sa obale Kosta del Sol, kao i gosti iz Francuske, Švedske, Norveške, Holandije i Belgije.

Foto: instagram

Nemanja, Nebojša i Anastasija Gudelj

Domaćin slavskog kolača ove godine bila je porodica Jevremović iz Marbelje, dok su kolač u ime porodice Gudelj preuzeli Nemanjini roditelji koji žive u Sevilji.

Nakon liturgije, u Marbelji je organizovana trpeza, koju je svojim nastupom uveličala solistkinja Milana Aničić iz Novog Sada.

Prošle godine, uz odobrenje Episkopa zapadno-evropskog Justina, porodica Gudelj je aktivno učestvovala u osnivanju srpske parohije sa sedištem upravo u Marbelji. Prva sveta liturgija održana je 10. septembra prošle godine, uz prisustvo naše zajednice koja živi u ovoj španskoj pokrajini. Parohiju u Andaluziji na jugu Španije osnovao je protojerej-stavrofor Dušan Erdelj, prenosi "Kurir".

Foto: Instagram

Olivera i Vanja Gudelj

- Porodica Gudelj je godinama ktitor crkve. Zajedničkim snagama pokrenuli smo parohiju Svetog Nektarija u Bredi u Holandiji. Nakon nekoliko godina oni su se preselili za Španiju i zajedno sa drugim uglednim Srbima pokrenuli ideju za osnivanje parohije u Andaluziji. Porodica su koja je voli Gospoda i rado se odazivaju crkvenim događajima. Pre nekoliko godina Nebojša i Olivera bili su i kumovi crkvene slave u Bredi - rekao je tada otac Erdelj i dodao:

- Poznajem ih skoro 20 godina, još kada su deca bila mala. Nebojša i Olivera su živeli tiho, porodično i uvek se sa ljudima iz Crkve ponašali kao da su im familija. Dok su živeli u Holandiji dečaci i Vanja su nam dolazili na bogosluženje, svi smo se radovali kada dođu.Vrlo jasno je da se radi o jednoj poštenoj i dobroj porodici, koja je i svoje naslednike vaspitavala u duhu pravoslavlja, poštenja, skromnosti i sa izuzetnim akcentom na čuvanju srpske tradicije i kulture u zapadnoj evropi - rekao je tada za Kurir otac Erdelj.

Anastasija i Nemanja Gudelj redovno posećuju crkvena dešavanja, ali su ovoga puta bili na odmoru, i opravdano su izostali.

BONUS VIDEO: