ČITULJA ZA BORU ČORBU KIDA DUŠU NA KOMADE! Zbog poslednjeg POZDRAVA za pokojnog muzičara PLAČE SRBIJA, evo ko ga je poslao (FOTO)


IZVOR: Republika/P. R. - 05.09.2024 | 09:10


U novinama osvanule oproštajne reči posvećene Bori Đorđeviću!

Foto: e-stock
ČITULJA ZA BORU ČORBU KIDA DUŠU NA KOMADE! Zbog poslednjeg POZDRAVA za pokojnog muzičara PLAČE SRBIJA, evo ko ga je poslao (FOTO)

Borisav Bora Đorđević, frontmen kultnog rok sastava "Riblja čorba" preminuo je u 72. godini, što je izazvalo šok i tugu širom regiona. Đorđević je bio hospitalizovan u KBC Ljubljana, gde se lečio od dugotrajne borbe sa hroničnom opstruktivnom bolešću pluća. Vest o njegovoj smrti pogodila je fanove i kolege muzičare, a njegova ostavština u rok muzici ostaje neizbrisiva.

Koliko je bio voljen govori i čitulja koja je jutros osvanula u dnevnim novinama. Naime, Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije odalo je počast legendi, istaknutom umetniku, prijatelju i kolegi, Bori Đorđeviću, koji je bio dugogodišnji član ovog udruženja.

 

 

Našem dugogodišnjem članu, istaknutom umetniku, prijatelju i kolegi odajemo svu počast opraštajući se od njega i muzike koja je obeležila naše živote. Dragom Bokiju želimo spokoj i mir. Ostaće nam u dugom i lepom sećanju - piše u čitulji koja se našla u današnjem broju jednog dnevnog lista.

Podsećanja radi, menadžer grupe, Bane Obradović, saopštio je da neće biti obdukcije, jer porodica to ne želi, te da će Đorđević, u skladu sa svojom željom, biti sahranjen u subotu u rodnom Čačku. Opelo će biti služeno u 14 sati, a sahrana će se obaviti u 14:30 na Gradskom groblju. Dan pre sahrane, petak će biti proglašen za Dan žalosti u Čačku.

 

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, oprostio se od svog velikog prijatelja i najavio da će grad uskoro dobiti ulicu koja će nositi ime Borislava Bore Đorđevića, čime će se njegovo ime i delo trajno sačuvati u sećanju budućih generacija.

BONUS VIDEO: