OSVANULA BORINA SLIKA IZ VOJSKE! Ovako je Đorđević izgledao u mladosti, skoro NEPEREPOZNATLJIV!


IZVOR: Republika/M.B. - 06.09.2024 | 17:00


Fotografija jasno pokazuje da je Bora oduvek bio šmeker svetskog glasa.

Foto: ST/N. MANDIĆ
OSVANULA BORINA SLIKA IZ VOJSKE! Ovako je Đorđević izgledao u mladosti, skoro NEPEREPOZNATLJIV!

Legendarni Bora Đorđević, koji je preminuo 4. spetembra u 72. godini u bolnici u Ljubljani, sutra će biti sahranjen u rodnom Čačku. Frontmena Riblje čorbe svi će pamtiti po pesmama, energiji i šarmu kojim je plenio. Sada je objavljena iz Borina fotografija iz mladosti, koja pokazuje da Đorđević oduvek bio šmeker svetskog glasa.

Bora Đorđević iza sebe je ostavio brojne hitove , a neki su nastali dok je služio vojsku u Doboju.

 

 

Ovo je jedna od retkih fotografija iz tog perioda, Bora u uniformi i sa gitarom u ruci, kratko ošišan, a gledajući slike iz mlađih dana jasno je zašto su mnoge dame gubile glavu za njim.

Inače, poznata je priča da je hit Generacije 5 „Dolazim za 5 minuta“ napisao upravo u vojsci, a napisao je i skoro sve pesme za album „Pokvarena mašta i prljave strasti“.

Mnogi veruju da je to jedan od najboljih albuma Riblje čorbe ikada.

Foto: ST/Dragan Kadić, Republika

 

Podsećamo, u subotu 07.09 biće održana komemoracija Borisavu Bori Đorđeviću u Kulturnom centru Čačak sa početkom u 11 časova. Primanje saučešća zakazano je u 13 časova u kapeli na Gradskom groblju u Čačku. Opelo počinje u 14 časova, a sahrana je zakazana za 14 sati i 30 minuta.

Podsećanja radi, kako je Republika izvestila sa lica mesta, kovčeg sa telom muzičara Bore Đorđevića stigao je u Čačak prethodne večeri oko 22 sata, a dočekao ga je njegov prijatelj iz detinjstva, čuveni čačanski patolog dr Prle Savić. Telo će do sahrane, zakazane za subotu, biti smešteno u kapeli Opšte bolnice Čačak.

 

 

 

BONUS VIDEO: