TRAGIČNI DETALJI ISPLIVALI NAKON SMRTI BORE ČORBE: Konačno je otkrivena ISTINA, usledile TUŽNE VESTI!


IZVOR: Republika/O. B. - 10.09.2024 | 21:30


Zoran Dašić Daša otkrio je da sumnja da će grupa ,,Riblja čorba" nastaviti sa postojanjem.

Foto: ATA Images
TRAGIČNI DETALJI ISPLIVALI NAKON SMRTI BORE ČORBE: Konačno je otkrivena ISTINA, usledile TUŽNE VESTI!

Nakon 46 godina postojanja, bend "Riblja čorba" će se rasformirati, odlukom preostalih članova nakon smrti svog vođe Bore Đorđevića. Nagađanja o budućnosti benda su se razrešila, a njihov poslednji album "Ljubav i smrt", koji je Đorđević pripremio preminuvši, označiće kraj jedne ere.

Postojale su spekulacije o tome da će bend nastaviti u nekom drugom obliku, poput "tribute" benda ili sa novim pevačem poput Pavla Dejanića, ali su te ideje sada odbačene. Odluku o rasformiranju benda doneli su muzičari koji su godinama svirali sa Borom, uzimajući u obzir da je bend izgubio ključne članove. POGLEDAJ GALERIJU

Miša Aleksić, koji je preminuo ranije, imao je ključnu ulogu u organizaciji benda, što je istakao i Zoran Dašić Daša, frontmen Legendi. On je istakao da je Miša bio "glavni motor tima" i ključni organizator, dok je Bora bio kreativni lider. Sa Mišinim odlaskom, bend je izgubio važnog člana, a sa Borinim odlaskom, došlo je do konačne odluke o rasformiranju.

- S obzirom da ih znam sve pojedinačno i pre nego što su se sastavili kao bend i kad su ga napravili pre 45 godina, po mom mišljenju, Miša je bi taj koji je bio glavni motor celog tima. Bora je bio šef i pisao je pesme, ali je Miša bio zadužen za sve ostalo. Svaka grupa koja dugo radi i koja je organizovana, mora da ima čoveka organizatora, kako bi ja to rekao "oficira u vojsci", koji radi sve stvari, a kojima glavni kreativac ne bi trebao da se opterećuje. Miša je bio taj koji je ugovarao gostovanja, a Bora je dolazio da gostuje gde treba i da priča u emisijama. Riblja čorba je sa Mišinim odlaskom mnogo izgubila, a sa Borom da ne pričam. Zaista ne znam kakva će im biti budućnost i da li uopšte imaju budućnost - rekao je Daša za Kurir.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Zoran Dašić Daša o Bori Čorbi

 

Borin dugogodišnji prijatelj Vuk Žugić slično razmišlja.

- Budućnost treba videti u trajanju njihovih pesama. To je ta najlepša budućnost jer su te pesme već potvrdile svoju vanvremenost i svoju univerzalnu dimenziju i to će trajati - istakao je za Kurir Žugić, koji je dcenijama uspešno godinama rukovodio sektorom za kulturu Sava centra.

BONUS VIDEO: