OSUĐIVAO SERGEJA TRIFUNOVIĆA, pa stao u njegovu ODBRANU! Hrvatski pisac besan: Ovakvo maltretiranje je SKANDALOZNO!


IZVOR: Republika/M. P. - 21.09.2024 | 14:20


Ante Tomić je izjavio da se kao građanin Hrvatske oseća "besno i osramoćeno"!

Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Shutterstock
OSUĐIVAO SERGEJA TRIFUNOVIĆA, pa stao u njegovu ODBRANU! Hrvatski pisac besan: Ovakvo maltretiranje je SKANDALOZNO!

Hrvatski pisac Ante Tomić, koji je prošle godine podržao kaznu Sergeju Trifunoviću kad je sankcionisan u Splitu, iznenadio je javnost novim oglašavanjem. Naime, on je stao u odbranu našeg glumca, nakon što je uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo.

Rekao je da Sergej dobio nešto što nije zaslužio i da se kao građanin Hrvatske oseća "besno i osramoćeno".

Foto: Printscreen

Ante Tomić, hrvatski pisac

Podsećanja radi, on je prošle godine kad je glumac sankcionisan zbog toga što je psa šetao bez povoca na plaži napisao tekst pod nazivom "Sve je ovo Sergej zaslužio".

- Kad sam čuo za zabranu, priznajem, bio sam osupnut. Činilo mi se kako je to nepravedno. Kako je kazna daleko preteška za prekršaj, ali empatija za Trifunovića brzo me je napustila kad je on uzvratio drugom, još gorom instagramskom objavom. U međuvremenu je to obrisao, ali znaš i sam, na internetu nikad ništa zaista ne nestane. Dakle, kad je naš poznati glumac udario po Francetiću i crnim uniformama, sve i jedna neugodnost koju je doživeo, i u Splitu i na graničnom prijelazu kasnije, činila mi se opravdana. Sve je on to pošteno zaslužio - napisao je tada, ali je sada promenio mišljenje:

Foto: ST/Nemanja Pančić

Sergej je osuđen na 60 dana zatvora uslovno

DOBIO KAZNU!

Glumac Sergej Trifunović dobio je 60 dana zavora, koji se neće  izvršiti ako u toku jedne godine ne počini isto delo. Kako je uhapšen i proveden za Split, tako mu se računa 59 dana zatvora. Inače, glumac je u obavezi i da plati sudske troškove 150 evra i odrekao se prava na žalbu. Presuda je pravomoćna, a pasoš mu je vraćen

- Ovo sad nije zaslužio, Ovo je baš užasno - rekao je Tomić za tamošnje medije.

- Kao građanin Hrvatske osećam se besno i osramoćeno. Takvo maltretiranje je naprosto skandalozno - naveo je Tomić i dodao da se "i njemu dogodilo da bude zadržan na granici četiri sata.

BONUS VIDEO: