ZVANIČNA ODLUKA IZREČENA! Objavljene najnovije vesti o Moameru Kasumoviću - BLUDNIČIO nad maloletnikom, a sad ga sačekalo OVO!


IZVOR: Republika/O. B. - 22.09.2024 | 17:15


Crnogorski reditelj objavio je zvanično da je predstava obustavljena.

Foto: ATA Images
ZVANIČNA ODLUKA IZREČENA! Objavljene najnovije vesti o Moameru Kasumoviću - BLUDNIČIO nad maloletnikom, a sad ga sačekalo OVO!

Skandalozni slučaj Moamera Kasumovića, poznatog glumca koji je osuđen za krivično delo bludničenja nad maloletnikom, izazvao je žestoke reakcije javnosti širom regiona. Ogorčenje i osuda ne prestaju da se javljaju, a u fokus interesovanja došla je i izjava crnogorskog reditelja Obrada Nenezića, koji je režirao predstavu u kojoj su glumili Kasumović i Omar Bajramspahić.

Obrad Nenezić je za "Avaz" dao kratak, ali jasan komentar povodom ovog kontroverznog slučaja. Izrazio je šok i iskrenu osudu, ističući da je otkazivanje saradnje sa Kasumovićem jedina moguća ispravna odluka. Nenezić je takođe naglasio da nije imao kontakt sa Kasumovićem nakon što je saznao za optužbe, te da ne zna gde se on trenutno nalazi.

Foto: Instagram.com/moamer_kasumovic

Moamer Kasumović slike

 

- Saznao sam iz medija. Šok. Iskrena osuda, a otkazivanje saradnje je jedina moguća ispravna odluka - kratko je rekao Nenezić.

- Ne. Nisam se čuo sa njim. Ne znam gdje je. Samo smo "ugasili" predstavu i završili s tim za sva vremena.

Kasumović, rodom iz Bijelog Polja u Crnoj Gori, dugi niz godina je živeo i radio u Sarajevu. Međutim, nakon optužbi za seksualno nasilje nad maloletnikom, napustio je Sarajevo i vratio se u rodni grad. Upravo je sa Omarom Bajramspahićem i Obradom Nenezićem bio jedan od osnivača nezavisnog OMO teatra.

Ovaj slučaj je izazvao talas negativnih reakcija, kako među kolegama i saradnicima Moamera Kasumovića, tako i među širom javnošću. Njegovo povlačenje iz javnosti nakon saznanja o optužbama samo je dodatno produbilo kontroverzu i izazvalo burne reakcije. POGLEDAJ GALERIJU


Skandal sa Moamerom Kasumovićem izazvao je burne reakcije javnosti, kako u Crnoj Gori, tako i u Bosni i Hercegovini. Mnogi su izrazili zgražavanje i oštru osudu, ističući da je neophodno da pravosudni organi adekvatno procesuiraju ovaj slučaj i da se oštro kazni počinilac.

Ova situacija je dodatno istakla važnost zaštite maloletnika od svih oblika zlostavljanja, te je podstakla javnu raspravu o merama prevencije i zaštite dece od potencijalnih zloupotreba. Očekuje se da će ovaj slučaj imati dalekosežne posledice na javnu percepciju o pitanjima bezbednosti i zaštite dece, kao i na odnos prema počiniocima sličnih krivičnih dela.

BONUS VIDEO: