ĐORĐE DAVID OTKRIO NAJVEĆU TAJNU IZ ODNOSA SA BOROM: Do 12 dana pred njegovu SMRT su svakodnevno radili istu stvar, a onda je sve stalo...


IZVOR: Republika/M. K. V. - 23.09.2024 | 19:00


Nikolić kaže da je sa Đorđevićem imao bratsku bliskost.

Foto: ST/Dragan Kadić
ĐORĐE DAVID OTKRIO NAJVEĆU TAJNU IZ ODNOSA SA BOROM: Do 12 dana pred njegovu SMRT su svakodnevno radili istu stvar, a onda je sve stalo...

Poznati muzičar Đorđe David odao je počast nedavno preminulom rok velikanu Bori Đorđeviću.  U emotivnom tonu, Đorđe je podelio sećanja na zajedničke trenutke i istakao značaj koji je Bora imao u svetu muzike.

Posebno je istakao Borinu neizmernu strast prema stvaranju i izvođenju muzike, te istakao da će njegovo nasleđe zauvek živeti kroz njegove pesme.

Pored toga, Đorđe je podelio i nekoliko anegdota iz vremena kada su zajedno nastupali, otkrivajući neke do sada nepoznate detalje iz njihovih karijera.

Foto: Republika

Đorđe David na sahrani Bore Čorbe izjavljuje saučešće porodici

Njihovo prijateljstvo i saradnja ostaće upamćeni kao deo bogate istorije rok muzike na prostoru bivše Jugoslavije.

- Bora i ja smo imali bratski odnos, do negde 12 dana pred njegovu smrt smo se dopisivali i onda je to stalo, Mislim da će tek neko buduće vreme pokazati svu njegovu veličinu, gomilu toga znam jer smo bili vrlo bliski i negde je jako mali broj ljudi sa kojima je on bio zaista blizak. Bio je blizak sa Đuletom, bio je blizak sa Galetom, sa Dašom najstrašnije, naravno sa svojim članovima benda, ali on je negde imao taj krug u koji je puštao po njemu neke ljude koji su mu bila neka ta prašina koju je on nosio. Za svaki savet koji mi je dao mu hvala, bio je uz mene i kad sam bio u pravu i kad nisam bio u pravu, stajao je uz mene, čak me je medijski štitio i branio i to nema cenu. Ja sam zahvalan što sam sa takvim jednim velikanom imao odnos kakav sam imao - ispričao je u podkastu "Novosti", pa opisao Borin dar za pisanje stihova:

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Bora Đorđević je bio jedan od najdarovitijih umetnika

- Bog te pipne prstom! Kao što je tu Bajaga, kao što je tu Bora, Marina koja je bila kao hobotnica, to su neponovljive stvari, Bora, Bajaga, Džoni Štulić, Arsen Dedić, Đorđe Balašević, bez obzira na to što se sa njim nisam slagao, Milan Mladenović, šteta što je on stao na nekih 30 odsto, žao mi je za njega što nije ostao. 

Ovim sećanjem, Đorđe je još jednom podsetio javnost na neizbrisiv trag koji je Bora Đorđević ostavio u muzičkom svetu, kao i na duboko poštovanje i ljubav koju je izazvao kod svojih kolega i poklonika njegove muzike.

BONUS VIDEO: