OD MALOG FUDBALERA DO MULTIMILIONERA: Ovako je Saša Popović započeo svoju karijeru, A ZAVRŠIO JE OVU ŠKOLU!


IZVOR: Republika - 24.09.2024 | 17:00


Saša Popović je jedan od najmoćnijih i najbogatijih ljudi na regionalnoj muzičkoj sceni, a njegova odluka da se posveti muzici umesto fudbalu, kao i podrška koju je dobio od porodice, obeležili su njegov put ka uspehu.

Foto: Printscreen/ YouTube/ Zvezde Granda
OD MALOG FUDBALERA DO MULTIMILIONERA: Ovako je Saša Popović započeo svoju karijeru, A ZAVRŠIO JE OVU ŠKOLU!

Direktor "Granda", Saša Popović, rođen 1954. godine u Novom Sadu, a proveo je detinjstvo skromno, u parohijskom domu pored Nikolajevske crkve, zajedno sa bakom, dedom, roditeljima i starijom sestrom.

Malo je poznato da je Saša pohađao muzičku školu, pod uticajem svog muzikalnog oca Konstantina, koji ga je takođe nagovorio da upiše gimnaziju u Novom Sadu. Iako je u početku osećao stid zbog muziciranja pred drugovima, profesorka je otkrila njegov talenat, nakon čega je Saša zavoleo muziku još više.

- Odlazio sam da pimpujem loptu. Mogao sam 5.000 puta da je pimpujem, a da ne padne! Fudbal sam igrao sa drugarima iz porte i Matice srpske - ispričao je svojevremeno Popović, koji je bio toliko talentovan da su ga primili i u pionirski tim FK "Vojvodina".

Foto: Printskrin/RTV PINK

Saša Popović

Početak muzičke karijere

Sa samo 17 godina, Saša je morao da donese odluku između fudbala i muzike.

- Sutradan sam doneo harmoniku u školu i odsvirao nekoliko pesama. Profesorka me je nahvalila, pa su sve njene kolege tražile da sviram i na njihovim časovima. I drugari su bili oduševljeni. Od tada sam svuda sa sobom nosio instrument i zavoleo ga! Ali već sa 17 godina morao sam da biram da li ću da nastavim da treniram fudbal ili da se bavim muzikom. Izabrao sam muziku - kazao je jednom prilikom za "Informer" Saša koji je po očevoj želji upisao prava.

- Maštao sam da sviram, prvu profesionalnu tezgu imao sam sa 18 godina, za Novu godinu u malom mestu pored Frankfurta. Dva druga i ja svirali smo tri dana, gosti su bili samo Nemci. Zaradili smo svi po 3.000 maraka. Imali smo ugovorenu cenu od 1.000 maraka, ali smo dobili veliki bakšiš - pričao je Saša o početku muzičke karijere.

Odabrao je muziku i već sa 18 godina imao je prvu profesionalnu tezgu za Novu godinu u malom mestu pored Frankfurta. Iako je imao ugovorenu cenu od 1.000 maraka, zaradio je tri puta više zbog velikog bakšiša. Da bi ispunio očevu želju, upisao je Pravni fakultet u Novom Sadu, ali je odlučio da odustane od studija nakon treće godine, kada je shvatio da ga fakultet ne zanima.

- Ćale mi je bio strog. Šest meseci sam razmišljao kako da kažem da neću više da studiram. Kad sam im rekao, shvatili su da me fakultet ne zanima, seli su u kola, otišli u Trst, kupili mi razglas, novu harmoniku, orgulje, pojačalo, mikrofone i sve što mi treba! Zatim sam 1976. godine potpisao ugovor na tri meseca s hotelom "Putnik" - rekao je  tada kreativni direktor Granda.

 

BONUS VIDEO: