NJIHOV KONCERT JE ODUŠEVIO PUBLIKU na premijeri filma "Megdan"! Evo zašto ih NAŠI SPORTISTI OBOŽAVAJU!


IZVOR: O. B/M. Đ - 24.09.2024 | 20:41


Večeras se održava beogradska premijera filma Megdan: Između vode i vatre, a gala događaj je otvorio poznati bend, omiljen među našim sportistima.

Foto: ST/Tamara Plavšić
NJIHOV KONCERT JE ODUŠEVIO PUBLIKU na premijeri filma "Megdan"! Evo zašto ih NAŠI SPORTISTI OBOŽAVAJU!

Reperi iz benda THCF su napravili mini koncert pred premijeru filma Megdan i time uveličali ovaj događaj. Oni su izvodili svoje najpoznatije pesme, a po izlasku na scenu su se zahvalili Aleksi Balaševiću. Inače, oni su omiljeni i našim olimpijcima koji su se veselili uz njihove pesme na dočeku po povratku iz Pariza posle osvojenih medalja. POGLEDAJ GALERIJU

Počeci benda THCF

Prva postava grupe činili su Stefan Gligorijević Zuluf, Borko Vujičić Bore, Aleksandar Zlatarov Sale i Nenad Vukotić poznatiji kao di džej Senka. Njihov prvi zvaničan nastup desio se 4. aprila 2003. godine u Domu omladine Beograda, gde su bili predgrupa bendu Philosophy Smile, a taj datum je uzet kao dan osnivanja grupe.

Put do uspeha

Nakon nastupa u beogradskim klubovima, gostovanja na domaćim rep radio i TV emisijama, članovi benda upoznaju veliki broj rep izvođača, a između ostalih i muzičkog producenta Petra Miladinovića, koji je producirao spot "Za ulicu, ortake", ujedno i prvi spot grupe. Nakon upoznavanja sa Jankom Janićijevićem iz Basivitija, grupa snima prvu studijsku pesmu.

Prvi album i uspon karijere

Prvi zvanični ugovor grupa je potpisala 9. aprila 2004. godine i sve do maja 2007. godine radila na albumu prvencu, koji je simbolično nazvan "THC la Familija 1". Album je konačno izašao u maju 2007. godine, u izdanju Basivitija i Mashroom music produkcijske kuće, sa 17 pesama i dva snimljena spota. Usledili su koncerti širom regiona, a bend je čak bio predgrupa legendarnom Fifti Sentu na koncertu u Beogradskoj areni.

Novi albumi, uspesi i saradnje

Nakon prvog albuma, bend je nastavio sa radom i izdao još nekoliko studijskih albuma, kao što su "Majmun idzuo" i "THCF je više od repa". Svojim pesmama su obeležili i serijal "Dosije" i snimili pesmu za košarkašku reprezentaciju Srbije. Saradnja sa drugim izvođačima, poput Beogradskog sindikata, doprinela je širenju popularnosti benda.

Album "Beogradsko najfinije"

Poslednji album "Beogradsko najfinije" objavljen je u junu 2021. godine, a predstavlja još jedan korak u karijeri benda THCF. Njihova muzika i angažman i dalje su veoma značajni na domaćoj sceni, a bend i dalje privlači pažnju publike svojim autentičnim stilom i tekstovima koji odražavaju stvarnost i duh vremena.

Uprkos svim promenama i izazovima, bend THCF je uspeo da ostane verni svom stilu i da se izdigne iznad očekivanja, ostavljajući dubok i neizbrisiv trag u domaćoj muzici.

BONUS VIDEO: