30.000 dinara mu iznosi CELA PENZIJA! Naš poznati pevač nekada je bio kralj bakšiša, A SADA JEDVA SKLAPA KRAJ S KRAJEM!


IZVOR: Republika - 25.09.2024 | 19:00


Neki naši pevači imaju po tri penzije i uživaju za sve pare, dok, s druge strane, ima i onih koji jedva preživljavaju, kao i mnogi drugi ljudi.

Foto: Youtube.com printscreen
30.000 dinara mu iznosi CELA PENZIJA! Naš poznati pevač nekada je bio kralj bakšiša, A SADA JEDVA SKLAPA KRAJ S KRAJEM!

Na domaćoj estradi je veliki broj pevača i ljudi iza scene koji su uveliko zvanično u penziji, barem kada je reč o godinama. Neki od njih i dalje odlično zarađuju, dok drugi tvrde da ovih dana žive od prilično skromnih penzija. Tako imamo situaciju ravnu onoj izreci "kao kraljevi i prosjaci", pa tako, recimo, Lepa Lukić i njen kolega Mile Kitić imaju po tri penzije i uživaju za sve pare, dok, s druge strane, ima i onih poput Radeta Jorovića ili Hasana Dudića, koji krpe kraj s krajem. Dok neki otvoreno pričaju o penzijama i tome kako imaju mala primanja, drugi govore kako je u redu trošiti dosta novca, koji je tokom karijere krvavo zarađen.

Foto: printskrin

Lepa Lukić

 

Pomenuti pevač Rade Jorović (70), koji je čitavoj Srbiji ostao u sećanju po hitu "Žene vole oficire", nekada je na proslavama zarađivao do 50.000 maraka, a danas jedva sklapa kraj s krajem.

– Malo sam avanzovao u međuvremenu. Sada primam 30.000 – rekao je pevač koji je do nedavno primao penziju od 25.000 dinara i nastavio:

– Ali dobro, ja imam malo tantijema od izvođačkog prava, ima malo i koncerata pa se skupi dovoljno. Uvek se setim i kad imam i kad nemam ko sam bio i ko sam sad. Samo se setim one faze kad sam bio niko i ništa i kažem: polako. Sve će biti. E sad dokle ću da živim ne znam. Hvala Bogu neka bude 105 pa opet.

Rade je ranije pričao da je nekada na nastupima uzimao do 50.000 maraka. Iako ima malu penziju, kaže da mu je drago zbog njegove koleginice Lepe Lukić koja ima tri penzije.

Foto: Youtube.com printscreen

Rade Jorović

– Jako sam loše prošao sa penzijom, ali ne mogu da se žalim jer sam hvala Bogu dočekao penziju. Kolika je – tolika je, bitno da je dugo koristiš. Ono što sam ja plaćao godinama, na kraju sam dobio nekih 25.000 dinara. Dobio sam status istaknutog umetnika, ali nažalost nisam penzionisan kao umetnik, već kao zanatlija. Ja sam uplaćivao sam sebi u nadi da ću jednog dana dobiti tu nacionalnu penziju. Video sam kad je država raspisala konkurs, da je konkurencija velika, tako da će se tu umešati svega po malo, možda će biti i politike, ko zna… Ko bude jači, taj će pobediti, kao i uvek… Iza mene niko ne stoji, samo moj rad, ali ima kolega, koji su na razne načine došle do nje – kaže Rade za domaće medije, ti zaključuje da mu je drago što Lepa Lukić ima tri penzije od skoro 2.000 evra mesečno.