SAŠA POPOVIĆ GA UZEO POD SVOJE, PA POSTAO NARODNJAK: Malo ko zna da je popularnog pevača PROGURAO prijatelj Bore Čorbe (FOTO)


IZVOR: Republika/M. K. V. - 28.09.2024 | 08:00


Proslavio se tek u "Zvezdama Granda".

Foto: Antonio Ahel/ATAImages
SAŠA POPOVIĆ GA UZEO POD SVOJE, PA POSTAO NARODNJAK: Malo ko zna da je popularnog pevača PROGURAO prijatelj Bore Čorbe (FOTO)

Popularni folk pevač mlađe generacije Uroš Živković, sa izuzetnim muzičkim talentom, otkriva da je njegova ljubav prema narodnoj muzici proistekla iz odrastanja uz roditelje koji su negovali istu strast.

- Od malena sam odgajan uz narodnu muziku pored mojih roditelja. Vodili su me u kafanu, voleli su da izlaze i muziku, spavao sam po stolicama dosta puta. I svaka privatna proslava to se znalo Šaban, Jašar, Ljuba, Snežana, Verica i to mi je od malena usađeno - objašnjava Uroš.

Foto: ST/Dragan Kadić

Uroš Živković otkrio ko je ključna osoba koja ga je uvela u muzičke vode

Ovakvo okruženje ne samo da je oblikovalo njegov muzički ukus već je i uticalo na izbor njegovog životnog puta.


Međutim, iako je muzika bila sastavni deo njegovog detinjstva, Uroš otkriva da je ključnu ulogu u njegovom muzičkom obrazovanju imao komšija Zoran Dašić Daša, čiji su sinovi takođe bili talentovani muzičari.

- U muziku me je uveo Zoran Dašić Daša, on je moj komšija, sinovi su mu strašni muzičari i oni su u to vreme kada sam bio klinac imali svoj bend i kada izađem ispred zgrade čujem njih da vežbaju i ja otrčim gore i uz njih polako - otkriva Živković.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Zoran Dašić Daša iz Legndi dužio se sa Borom Čorbom do njegove smrti

Inače, Daša se družio sa proslavljenim rokerima kao što je bio i nedavno preminuli Borisav Bora Đorđević, čija smrt mu je veoma teško pala.

Dašin uticaj na mladog Uroša odigrao je presudnu ulogu u formiranju njegovog muzičkog stila i interesovanja, iako je zahvaljujući muzičkom takmičenju osvojio šire narodne mase.

Izuzetnim talentom i dubokom emocijom koju unosi u izvođenje narodnih pesama Uroš Živković stekao je veliku popularnost još kao tinejdžer.

Njegov nastup na audiciji za "Zvezde Granda" postao je viralan, a Uroš je privukao pažnju publike svojim zrelim glasom i interpretacijom.

Ovo je bio samo početak njegovog uspona ka slavi.

Uroš Živković je još jedan primer mladog talenta čiji su rani muzički uticaji odredili put ka uspehu. Njegova priča inspiriše mnoge mlade ljude da neguju svoje talente i da veruju u svoje snove.

BONUS VIDEO: