DRAMA U CRNOJ GORI! Danica Crnogorčević ODBILA poziv Montesonga, Jadranka Barjaktarović se HITNO oglasila! (FOTO)


IZVOR: Republika/M. P. - 01.10.2024 | 10:00


Pevačice neće učestvovati ove godine na povratničkom takmičenju!

Foto: ST/Vladimir Lukić
DRAMA U CRNOJ GORI! Danica Crnogorčević ODBILA poziv Montesonga, Jadranka Barjaktarović se HITNO oglasila! (FOTO)

Javni konkurs za izbor pesme koja će predstavljati Crnu Goru na Evrosongu 2025. u Bazelu traje još danas. Kako se pisalo, na "Montesong 2024" prijavile su se Danica Crnogorčević i Jadranka Barjaktarović, koje su ovo demantovale. Crna Gora se nakon dvogodišnje pauze vraća na Evrosong. Plasman u finale Evrosonga obezbedili su samo Sergej Ćetković i Nenad Knežević Knez.

Prvo se oglasila Danica, koja je izdala zvanično saopštenje putem storija na društvenoj mreži Instagram.

- Dragi ljudi, imam dužnost posle nekih naslova da vas obavestim da se NISAM prijavila na takmičenje "Pesma Evrovizije", niti imam želju, niti je to u fokusu mog interesovanja. Poziv jesmo dobili, ali nismo prihvatili. Srećno svim učesnicima. Veliki pozdrav za sve! - napisala je Danica Crnogorčević.

Foto: Instagram.com

Saopštenje Danice Crnogorčević

Sa druge strane, Jadranka je poželela da bude učesnik ovog takmičenja, ali od toga neće biti ništa.

- Velika zauzetost i obaveze celog tima nisu dopustile da kompoziciju pripremimo do zadatog termina. Kako je celi tim o svim prethodnim snimljenim kompozicijama razmišljao do poslednjih detalja, konstatovali smo da nismo u mogućnosti da na tom nivou odgovorimo za ovako važnu priliku, te zajednički doneli odluku da pesmu uradimo u narednom periodu na način kako zaslužuje i pratimo naredne konkurse. Još jednom izražavam veliko žaljenje zbog nemogućnosti da i ove godine učestvujem - poručila je Jadranka u saopštenju, prenosi "cdm.me".

Foto: ATA Images

Ni Jadranka neće učestvovati ove godine

Izbor kompozicija za takmičenje, njih 16, obaviće Selekciona komisija RTCG-a od blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu. Prijave se šalju anonimno. Identitet autora/izvođača biće poznat tek nakon što komisija uradi svoj deo posla i odabere 16 veličanstvenih.

- Način izbora i rada Selekcione komisije regulisan je posebnim pravilnikom. Selekciona komisija će izabrati 16 kompozicija rukovodeći se isključivo muzičkim, interpretatorskim i umetničkim kvalitetom tih kompozicija - navedeno je, između ostalog, u tekstu konkursa. Finalno izdanje Montesonga biće održano u sportskoj dvorani Voco u Podgorici, 27. novembra, na Dan Radija i Televizije Crne Gore.

Montesong zajednički organizuju Javni servis Crne Gore i Udruženje estradnih umetnika i izvođača. Montesong 2024, kako su najavili organizatori, pobednika će dobiti kombinacijom glasova stručnog žirija i publike. Stručni žiri na Montesongu biće sastavljen od renomiranih muzičkih profesionalaca, medijskih stvaralaca i predstavnika organizacija koje prate Eurosong.

- Dok će publika imati pravo na 50 odsto odlučivanja. Odnos glasova biće određen po evrovizijskom principu – pola žiri, pola publika - poručili su organizatori.

Foto: Republika

Boban Rajović bi rado predstavljao Crnu Goru

Boban Rajović nam je sinoć otkrio da je spreman za takmičenje.

- Ako se pojavim na izboru pesme za "Evroviziju" to radim zato što smatram da treba nešto novo da se desi u mojoj karijeri. Mislim da je sve postalo malo sterilno, a ovo je neki izazov za mene, o ovome sam razmišljao od 2019. godine. S obzirom na to da je "Evrovizija" u pitanju, to znači da mora i pesma da bude drugačija, a to je bio dodatni izazov za mene. Pesma je u takmičarskom fazonu, sa primesama crnogorskog zvuka i melodije. Ako mi Danica (Crnogorčević) bude konkurencija, onda sam ubeđen da će to biti zanimljiv festival. Ja mogu da poručim da želim da pobedi najbolji. Zaista bih voleo da to pobedu odnese onaj kome je ona najpotrebnija. Ja sebe smatram ostvarenom ličnošću u svakom smislu, tako da, ako ne odnesem pobedu, neću biti tužan. Samim tim što ću učestvovati, produžiću svoju karijeru - priznao je Rajović za "Republiku".

BONUS VIDEO: