UDOVICA BORE ĐORĐEVIĆA NAPRAVILA HAOS! Nakon rokerove smrti UDARILA ZABRANU, neće da ISPOŠTUJE njegovu želju!


IZVOR: Republika/P. R. - 02.10.2024 | 17:00


Žena čuvenog rokera zabranila film o njemu, sve otkazano u poslednji čas!

Foto: Republika, Printscreen/Nikad nije kasno
UDOVICA BORE ĐORĐEVIĆA NAPRAVILA HAOS! Nakon rokerove smrti UDARILA ZABRANU, neće da ISPOŠTUJE njegovu želju!

Premijera filma "Riblja Čorba - Pesme bez kojih se ne može", posvećenog legendarnom muzičaru Borisavu Bori Đorđeviću, koja je bila zakazana za 2. oktobar u okviru "Dok'n'Ritam" festivala u "Dorćol platzu", otkazana je u poslednjem trenutku. Autorski tim filma, predvođen Sandrom Rančić i Dušanom Vesićem, saopštio je da se projekcija neće održati zbog protivljenja Borine udovice, Dubravke Đorđević.

Iako autorska ekipa poseduje pismenu saglasnost od Bore Đorđevića, koja je data pre nego što se on upoznao sa Dubravkom, odlučeno je da se premijera otkaže iz poštovanja prema njenim osećanjima i uspomeni na Boru. Takođe, pre zaključenja ostavinske rasprave, Dubravka pravno nema mogućnost da utiče na projekciju, ali autori nisu želeli da je bespotrebno uznemiravaju nakon porodične tragedije.

Foto: Republika.rs

Otkazan film posvećen Bori Đorđeviću i Ribljoj čorbi

"Žao nam je što moramo da vas obavestimo da projekcija filma "Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može", koja je bila zakazana za večeras u “Dorćol platzu” - neće biti održana.

Razlog leži u činjenici da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji. Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još sveže i možemo da razumemo da su emocije pomešane. Dužni smo, međutim, da kažemo da mi imamo Borinu pismenu saglasnost, datu u vreme kad se njih dvoje nisu još poznavali.

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATAImages, Prva/Printscreen

Udovica Bore Đorđevića se protivi projekciji filma

Takođe, pre izvršene ostavinske rasprave, gde nadležni sud odlučuje o pravnom nasledstvu, ona - čisto pravno gledano - nema mogućnosti da utiče na bilo šta. Imajući, međutim, u vidu da je ona osoba koja je provela zadnje godine života sa njim, da je ne bismo bespotrebno uznemiravali, a iz poštovanja prema Bori, odlučili smo da otkažemo večerašnju projekciju.

Hvala puno svima na razumevanju".

BONUS VIDEO: