BOSANSKI PEVAČ MOLI ZA POMOĆ: Poplave UNIŠTILE njegov kraj, prizori od kojih PODILAZI JEZA!


IZVOR: Republika/M. P. - 04.10.2024 | 15:20


Miralem Ramić se hitno oglasio na Instagramu!

Foto: Tanjug/AP Photo/Robert Oroz, shutterstock
BOSANSKI PEVAČ MOLI ZA POMOĆ: Poplave UNIŠTILE njegov kraj, prizori od kojih PODILAZI JEZA!

Obilne padavine koje su tokom noći zahvatile veći deo Bosne i Hercegovine izazvale su smrtonosne poplave u više gradova. Poplavljene su ulice i stambeni objekti u Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Busovači i Fojnici, javlja agencija Anadolija. Potvrđeno je da je najmanje 14 poginulih u Jablanici, a ministar odbrane BiH rekao je da je u tom mestu nestalo oko 20 ljudi. U Fojnici je poginula starija žena.

Foto: X/Printscreen/@Bljesak

Poplave u Bosni

Ovim povodom oglasio se pevač Miralem Ramić, učesnik takmičenja "Zvezde Granda". Njega je cela situacija uznemirila, ali je istakao da je njegova porodica dobro. Zamolio je sve ljude dobre volje da pomognu.

Dragi prijatelji, mi smo dobra i moja porodica. Nažalost mnoge komšije i prijatelji su u velikim problemima. Pomozite ko može. Ne daj Bože gore - putem storija na društvenoj mreži Instagram.

Foto: yotube.com/Grand Magazin

Miralem apelovao na ljude da pomognu

Podsetimo, dr Lamija Duranović, direktorka Kantonalne bolnice "Dr Safet Mujić" u Mostaru, potvrdila je da su u prvom talasu evakuacije iz Jablanice zbrinuli četiri osobe, od kojih su dve transportovane helikopterom.

- Radi se o trudnici u osmom mesecu trudnoće, koju su evakuisale ekipe Gorske službe spašavanja, a koja je, nažalost, izgubila bebu. Ona je, nažalost, trenutno, u životnoj opasnosti. Prognoze ne mogu dati, jer se radi o po život opasnim povredama - rekla je dr Duranović za "Avaz.ba".

S njom je, dodala je, dovezen i njen suprug i on nije životno ugrožen.

- Nakon toga je helikopterom transportovan dečak  od 10 godina, koji ima frakture i, trenutno, ni on nije životno ugrožen, kao i jedan muškarac, koji je, za sada, stabilno - navela je ona.

BONUS VIDEO: