GEST ZDRAVKA ČOLIĆA KIDA DUŠU NA KOMADE: Hitno poslao POMOĆ poplavljenima u Bosni i Hercegovini, stiže u KAMIONIMA!


IZVOR: Republika/P. R. - 04.10.2024 | 19:00


Pevač pokazao veliko srce na delu!

Foto: Tanjug/AP Photo/Robert Oroz, ATA Images
GEST ZDRAVKA ČOLIĆA KIDA DUŠU NA KOMADE: Hitno poslao POMOĆ poplavljenima u Bosni i Hercegovini, stiže u KAMIONIMA!

Čuveni pevač Zdravko Čolić pokazao je svoju humanost na delu, i to slanjem kamiona sa vodom za ljude pogođene poplavama u Bosni i Hercegovini. Deo pomoći već je stigao u sabirni centar u Visokom, a Čolić je ovom gestom pozvao i druge da se solidarišu sa unesrećenima. Među poznatim ličnostima koji su takođe pomogli su glumac Milan Pavlović, košarkaš Džanan Musa i mnogi drugi.

Podsećanja radi, poplave su najviše pogodile područja Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i Kreševa. Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) potvrdilo je da je u ovim poplavama do sada stradalo 18 osoba, potvrdio je portparol MUP-a HNK, Ljudevit Marić, prenosi portal "Klix.ba". POGLEDAJ GALERIJU

Iako je put od Konjica prema Jablanici u jednom trenutku bio otvoren, nove informacije iz BIHAMK-a navode da je saobraćaj ponovo blokiran, osim za interventne službe. Na putevima u Kiseljaku i dalje ima vode i mulja, pa je saobraćaj otežan, ali je prohodan prema Kreševu, Fojnici i Sarajevu.

Inače, povodom tragedija koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, mnogi pevači otkazali su svoje nastupe kako bi pokazali solidarnost. Među njima su Saša Matić, Anđela Ignjatović Breksvica, Katarina Grujić, dok su ostali javno uputili apel i priključili se humanitarnoj akciji kako bi pomogli oštećenim ljudima.

BONUS VIDEO: