U TRENUTKU OSTALI BEZ VOLJENIH LICA I KROVA NAD GLAVOM! Pevač ne može da sakrije TUGU ZBOG TRAGEDIJE, uputio moćnu poruku!


IZVOR: Republika/M. Đ. - 04.10.2024 | 20:30


Čitav region potresen tužnim vestima koje nam stižu iz BiH

Foto: tiktok.com/printscreen
U TRENUTKU OSTALI BEZ VOLJENIH LICA I KROVA NAD GLAVOM! Pevač ne može da sakrije TUGU ZBOG TRAGEDIJE, uputio moćnu poruku!

Planirani koncert Marka Purišića daleko poznatijeg pod imenom Bejbi Lazanja (Baby Lasagna), u Omladinskom centru u Sarajevu, večeras je otkazan zbog katastrofalne situacije koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu, kako je izvestio Dnevni avaz.

Foto: youtube.com/ Eurovision Song Contest

Bejbi Lazanja

Muzičar koji je već čitavom regionu poznat po humanosti je izrazio duboku žalost i najavio otkazivanje koncerta i prateće konferencije za medije usled razornih poplava koje pogađaju zemlju.

- Dragi prijatelji iz Sarajeva, sa velikom tugom i teškim srcem, moram da vas obavestim da smo odlučili da otkažemo večerašnji koncert zbog razorne poplave koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu. U ovakvim trenucima, muzika mora ustuknuti pred stvarnošću i saosećanjem prema svima vama koji ste pogođeni ovom strašnom tragedijom. Moje misli i molitve su sa porodicama koje su izgubile voljene osobe i sa svima vama koji ste raseljeni iz svojih domova. Kada dođe pravo vreme, vratićemo se sa muzikom koja, nadam se, će vam doneti radost. Do tada, naše misli su sa svima vama - preneo je Bebi Lasagna putem društvenih mreža. Novi datum koncerta još uvek nije javno objavljen.

Izrazi saosećanja od strane umetnika

Na sličan način, koncert Saše Matića, koji je trebalo da se održi na gradskom trgu u Banjoj Luci, takođe je otkazan. Saša Matić je izrazio svoje saosećanje sa narodom Bosne i Hercegovine putem društvenih medija, rekavši:

Foto: Dušan Petrović

Saša Matić

- Dragi prijatelji, saosećam sa svojim komšijama u Bosni i Hercegovini, i izuzetno mi je žao zbog situacije koja ih je zadesila... Večerašnji koncert koji je bio planiran u Banjoj Luci na gradskom trgu je otkazan, i moje misli su sa svima koji prolaze kroz ovu tešku situaciju... Molim se za sve - rekao je Saša Matić.

Pevačica Katarina Grujić i njena koleginica Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, takođe su otkazale svoje nastupe i uputile snažne poruke podrške ljudima pogođenim ovom prirodnom katastrofom. Pevač Zdravko Čolić i Maja Berović su svoju moć upotrebili da probude sve ljude velikog srca i pomognu koliko mogu.

Razorne poplave u centralnoj Bosni

Važno je napomenuti da je centralna Bosna pogodjena katastrofalnim poplavama, a posebno pogođena su područja Jablanice, Fojnice, Konjica, Kiseljaka i Kreševa, gde je najmanje 15 ljudi tragično izgubilo život. Uticaj ovog prirodnog katastrofe doveo je do otkazivanja ovih veoma očekivanih koncerata, dok su umetnici pružili svoju iskrenu podršku i razumevanje pogođenim zajednicama.

BONUS VIDEO: