NEĆE SEVERININ KONCERT! Napravljena peticija protiv novogodišnjeg nastupa hrvatske pevačice! Narod bi da se pomogne ugroženima U POPLAVAMA!


IZVOR: Republika/ D. L. - 05.10.2024 | 11:30


Umesto da slavimo dok naši sugrađani pate, možemo pokazati solidarnost i zajedništvo usmeravanjem tih sredstava, navedeno je na sajtu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut, ATA Images
NEĆE SEVERININ KONCERT! Napravljena peticija protiv novogodišnjeg nastupa hrvatske pevačice! Narod bi da se pomogne ugroženima U POPLAVAMA!

Na web stranici onlinepeticija.com pokrenuta je peticija za preusmeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima, pa je jasno da tamošnji narod nema nameru da sluša u Severinu Vučković, za koju je planirano dabude debelo plaćena. 

Naime, peticiju je dosad potpisalo više od 1.000 građana, a kao što je najavljeno na dočeku Nove godine u Sarajevu bi trebalo da pored Vučkovićke nastupi i Adi Šoše.

Foto: ATA Images

Severina Vučković

 

Dragi sugrađani, u svetlu nacionalne tragedije i poplava koje su pogodile delove naše zemlje, smatramo da je prioritet pomoći našim sugrađanima koji su izgubili imovinu, domove, živote. Organizacija novogodišnjeg koncerta u Sarajevu je značajan kulturni događaj, ali s obzirom na trenutnu situaciju, pozivamo vlasti da preusmere sredstva predviđena za ovaj koncert ka hitnoj pomoći i sanaciji štete u poplavljenim područjima - navedeno je.

Foto: ATA Images

Severina Vučković

 

Takođe je napisano da bi sredstva koja su predviđena za novogodišnji koncert mogla biti ključno iskorišćena za obnovu oštećenih kuća, infrastrukture, kao i pružanje osnovnih potrepština ljudima koji su najviše pogođeni.

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Poplave su napravile haos u BiH

 

- Umesto da slavimo dok naši sugrađani pate, možemo pokazati solidarnost i zajedništvo usmeravanjem tih sredstava tamo gde su trenutno najpotrebnija. Verujemo da ćemo kroz ovakav čin pomoći zajednicama da se što pre oporave - piše u peticiji.

Podsetimo, razorne poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu su napravile ogromnu štetu, a odnele su najmanje 20 života, dok se za mnogima još uvek traga.

Nakon ogromnih padavina, poplave su pogodile brojna mesta. U opštinama Jablanica, Kiseljak, Kreševo, Konjic, Fojnica je zabeležena katastrofa.

U Jablanici u katastrofalnim poplavama, prema poslednjim informacijama, 16 osoba je izgubilo živote, dok za desetinama nestalih još uvek traje potraga, koja je nastavljena od ranijh jutarnjih sati.

BONUS VIDEO: