SNEŽANU ĐURIŠIČ ISMEVALI VRŠNJACI ZBOG JEDNE STVARI! Evo šta je tada pevačica otkrila o svom životu, na kraju im se žestoko suprotstavila!


IZVOR: Dušan LUKIĆ - 06.10.2024 | 10:30


Vaspitavana sam tako da poštujem druge, a kada bi neko prema meni pokazao nepoštovanje, naravno da bih se branila.

Foto: ST/Nemanja Pančić
SNEŽANU ĐURIŠIČ ISMEVALI VRŠNJACI ZBOG JEDNE STVARI! Evo šta je tada pevačica otkrila o svom životu, na kraju im se žestoko suprotstavila!

Pevačica Snežana Đurišić nedavno je najavila dva velika koncerta u MTS dvorani u Beogradu, sredinom oktobra, a jednom prilikom je ispričala da je imala poteškoće kada je došla u Beograd, jer su je ovdašnji vršnjaci ismevali zbog akcenta. 

- Zbog naglaska su me zvali seljanko. Kraljevo je podneblje koje ima svoj specifičan akcenat. Uhvatila sam sebe da sam počela da pričam po beogradski, ali onda sam iz inata, jer sam iz inata i rođena, počela čak da karikiram govor - rekla je Snežana u emisiji "Iz profila", pa je dodala:

Foto: ST/Nemanja Pančić

Snežana Đurišić

 

- Jednom sam se tako žestoko posvađala sa vršnjacima, nikada nisam dala na sebe. Dolazim inače iz kuće i porodice gde je vaspitanje vrlo važno, tako da kod nas se uvek sve nekako znalo. Vaspitavana sam tako da poštujem druge, a kada bi neko prema meni pokazao nepoštovanje, naravno da bih se branila. Tako je i dan danas, ali ja nikada nisam vulgarna. Nema uličarskih manira, samo lepo sa mnom i pošteno i možemo sve. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Snežana Đurišić

 

Ðurišićevu je ranije Tito zbog njenog izvanrednog talenta prebacio u prestonicu, ali roditelji su joj dali uslov da mora da uči kako bi mogla da peva.

Foto: ST/Dragan Kadić

Snežana Đurišić

 

- Kad ustanem da odgovaram srpski, dobijem peticu i nastavnik mi u aprilu zaključi ocenu za kraj godine, pa kažem: "Eto tako to mi seljaci iz provincije znamo". Napunila sam dvanaest godina i preselila se s mamom, tatom i četiri godine mlađom sestrom Mirom u Beograd. Toliku čast i takvo ushićenje i ponos koji sam osetila tada, sa samo 11 godina, teško da sada mogu opisati bilo kome iz mlađe generacije. Tito je zapravo i indirektno odgovoran i zaslužan za moje školovanje u Beogradu, jer mi je u doslovnom smislu reči ispunio želju tako što je prekomandovao mog oca u prestonicu. Ne bih rekla da sam bila Titova miljenica, ali pažnja koju mi je posvetio me je usmerila ka mojoj karijeri, koja traje više od 50 godina, zbog čega to smatram izuzetno značajnim događajem u svom životu. Kasnije sam još jednom srela Tita na Brionima. Te 1977. bili smo u Budvi, na moru. Pozvali su me da dođem na Brione radi nastupa, a ja sam to iskoristila da mu priđem, i setio me se. Pitao me je da li sam završila srednju školu, popila sam sok i rastali smo se. Moje je bilo samo da učim da bihj mogla da pevam, a sve sam stizala. 

BONUS VIDEO: