OSUĐEN PROGONITELJ NATAŠE BEKVALAC! Ucenjivao je i pretio joj SMRĆU, preti mu ZATVORSKA LUDNICA!


IZVOR: Republika/P. R. - 07.10.2024 | 16:45


Pevačica više od godinu dana nije imala mira!

Foto: e-stock/ Časlav Vukojičić, Republika
OSUĐEN PROGONITELJ NATAŠE BEKVALAC! Ucenjivao je i pretio joj SMRĆU, preti mu ZATVORSKA LUDNICA!

Milovan Medurić iz Srbobrana proglašen je krivim u Višem sudu u Beogradu za proganjanje popularne pevačice Nataše Bekvalac. Sud mu je izrekao meru psihijatrijskog lečenja na slobodi, dok mu je pritvor, u kojem se nalazio, ukinut. Prethodno je tužilaštvo predložilo da Medurić bude smešten na obavezno lečenje u zdravstvenoj ustanovi, ali je na osnovu nalaza veštaka, koji su ukazali na mogućnost lečenja na slobodi, taj predlog izmenjen.

Tokom suđenja, Medurićeva sestra, majka i sin, koji je student, obavezali su se da će zajedno voditi računa o njegovom zdravstvenom stanju. Oni će se dogovarati i zajednički nadgledati da li Medurić redovno uzima propisanu terapiju i odlazi na redovne kontrole kod lekara, navode Novosti.

Foto: Dragan Kadić

Nataša Bekvalac dobijala pretnje smrću

Sudija Zoran Božović je tokom izricanja presude naglasio okrivljenom da od njega zavisi da li će se pridržavati terapije ili će se, ukoliko to ne bude činio, vratiti u zatvorsku bolnicu.

Podsećanja radi, Medurić je više od godinu dana slao Bekvalčevoj preteće poruke preko društvene mreže "Fejsbuk", zahtevajući da mu plati pesme koje tvrdi da joj je dao i koje su postali hitovi. Pretnje su postale ozbiljnije, uključujući i pretnje smrću, zbog čega ga je pevačica prijavila.

Foto: ataimages

Natašu Bekvalac proganjao čovek više od godinu dana

Nakon hapšenja, utvrđeno je da Medurić pati od psihičke bolesti koja je izazvala njegove deluzije i dovela do krivičnog dela. Kako su naveli stručnjaci, utvrđeno je da umišlja događaje, ima pogrešna sećanja i megalomanske ideje, zbog čega je i došlo do proganjanja pevačice.

BONUS VIDEO: