POZNATI PEVAČ OTKRIO SVE O PRLJAVOM VEŠU IZ PORODIČNOG DOMA KOLEGE: Nije ga poslušao kad ga je savetovao o razvodu!


IZVOR: Republika/M.G. - 11.10.2024 | 19:30


Hrvatski pevač Toni Cetinski otkrio formulu kako sačuvati privatnost

Foto: ST/Dragan Kadić
POZNATI PEVAČ OTKRIO SVE O PRLJAVOM VEŠU IZ PORODIČNOG DOMA KOLEGE: Nije ga poslušao kad ga je savetovao o razvodu!

Dok publika željno iščekuje koncerte jednog od omiljenih izvođača u regionu Tonija Cetinskog  u Sava Centru 20 i 21. novembra, pevač se družio sa novinarima u prestonici, te tako napravio uvertiru za spektakl koji sprema.

Foto: ST/Dragan Kadić

 

Pod budnim okom supruge koja ga je pratila, Toni se za naš portal Republika prisetio Beograda iz perioda dok je bio mlađi i obilazio splavove  

- Dok sam bio mlađi, asocijacija na Beograd mi je bio noćni život, kafane, sve do splavova. Morao sam sve da obiđem, da vidim šta je to, posebno mi je ostao u sećanjujedan gde se pušta elektronska muzika, a li poslednjih desetak godina više preferiram restorane mediteranske hrane, čašica dobrog vina, sa svojom ekipom, u tu ubrajam moju suprugu, članove benda, prijatelje koje imam tu. Sa starim čovekom je tako, dobro pojest, popit i otići spavati - kaže Toni. 

Zbog supruge Dubravke, koja je poreklom iz Slavonije, zvuk tamburice preferira više od violine

- Ja volim poslušati i dobar sevdah kao i starogradsku muziku, volim skadarliju, tamburu, volim i violinu, ali tamburicu više, možda zbog toga što mi je supruga slavonka nekad mi dođe i puno toga, preko glave, jer ne možeš ni to puno slušati. Ja sam više mediteranski tip, a nekako uz težu hranu, masnu ide više tamburica, ali zavisi sve od raspoloženja -priznaje Toni.   

Foto: ST/Dragan Kadić

Ipak, bakšiš je najviše davao na narodne pesme, koje su ga znale dirnuti, dok je kako kaže, patio 

- Pisali su da sam davao najviše na pesmu "Kriva", ali nije tako dugo me držalo "Ovo je moja kuća živeo sam tu" (Marinko Rokvić) bio sam u takvoj fazi života. Ako nije neka patnja nećeš ni izvući novčanicu, ali ja sam više veseliji tip, međutim bilo je i tih trenutaka -otkriva Toni, koji je u srećnom braku, te je savetovao i mnogo starije kolege koji su se nedavno rastajali i bili suočeni sa iznošenjem prljavog veša u javnost 

- Bilo je prljavog veša, nisam ga ja izneo, bilo je tu nekih ljudi koji su pokušali plasirati neke priče. Kad god to neko pokuša, ja izignorišem, možda je to i formula. Savetovao sam neke, da im sad ime ne spominjem i da ih ne dovoodim u neugodne situacije, neke svoje starije kolege kada su se rastajali nedavno, pa smo se čuli telefonom. Iako je stariji od mene, ja sam pokušao da mu prenesem svoje iskustvo, ali nije me poslušao. Treba ignorisati jer najteže je ovima oko tebe nositi se s tim. Ja sam se navikao i da se loše napiše, ali uvek razmišljam kako će na to gledati majka od moje supruge, neko ko nije dužan da se navikne na to. Ako se kopa po nečemu što smrdi, smrdeće još više. Ima puno teških priča među ljudima koji nisu javne osobe i to je svakodnevnica- rekao je Toni. 

Foto: ST/Dragan Kadić

 

Toni je usko sarađivao i družio se sa mnogim velikm zvezdama koji nisu više sa nama. U amanet su mu ostale uspomene i anegdote kojih se uvek rado priseti

- Sećaću se uvek lepih stvari vezanih za ljude koji više nisu sa nama, od Tošeta Proeskog, Olivera Dragojevića, Masima Savića, Akija Rahimovskog. Često se setim koncerta posvećenog Tošetu koji smo radili Aki i ja, u Skoplju, sedeli smo na afteru u jednom restoranu čekali avion koji je u po noći, nema smisla iči leći. Čašica po čašica, a kad Aki krene da priča viceve to traje i traje, nekad spoji dva vica u jedan. Umalo nismo zakasnili na avion dok je on ispričao vic, dakle bilo je za dlaku, jedan deo je stigao ispričati pre, a drugi deo u avionu - priznaje Cetinski kroz osmeh.

 

Foto: ST/Dragan Kadić

 

Inače Toni je ambasador poznatog brenda slušnih aparata, te neretko govori o muzici, koja se u današnje vreme više sluša nego gleda

- Ja razumem one ljude koji gledaju muziku jer imaju oštećen sluh, i nose slušni aparatić kao ja što imam. Naravno najbolje je da bude sve u skladu. Jeste došlo vreme da se muzika više gleda, nego sluša, drugačije je kad imaš 17 godina i slušaš je u klubu, drugačije  kad imaš preko trideset. Uz kamin sa voljenom osobom sigurno nećeš slušati muziku isto kao na splavu, različita su ta slušanja i gledanja, pa se često to sve bazira na gledanje i donji veš. Ja nemam ništa protiv, svako neka bira šta želi - zaključio je on. 

BONUS VIDEO: