OBJAVLJENE NAJNOVIJE VESTI NAKON SMRTI BORE ČORBE: Na ovoj lokaciji u Beogradu će se PODIĆI spomenik rokeru!


IZVOR: Republika/O. B. - 11.10.2024 | 21:30


Otkriveno gde će biti postavljen spomenik posvećen Bori Čorbi!

Foto: ST/N. Pančić, E stock
OBJAVLJENE NAJNOVIJE VESTI NAKON SMRTI BORE ČORBE: Na ovoj lokaciji u Beogradu će se PODIĆI spomenik rokeru!

Tragična vest o smrti Bore Đorđevića, frontmena legendarne grupe "Riblja Čorba", potresla je mnoge ljubitelje njegove muzike širom regiona. Nakon njegovog odlaska, poštovaoci su odlučili da očuvaju sećanje na ovog velikana muzičke scene na najlepši mogući način - organizovanjem koncerta i pokretanjem peticije za podizanje spomenika.

U Beogradu, u Zappa Bazi, planiran je jedinstven koncert i kabare posvećen Bori Đorđeviću. Uz početak u 21 čas, bend sastavljen od poznatih muzičara izvešće preko tri sata najboljih pesama grupe Riblja Čorba. Očekuju se i brojni gosti iz sveta muzike, glume, alternativne i rep scene, a najavljeni su i gosti iznenađenja. Ovaj događaj nije samo koncert, već čista ljubav prema Borinim pesmama, te će u okviru programa biti organizovano i potpisivanje peticije za postavljanje spomenika Bori Đorđeviću na Tašmajdanu.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Bora Đorđević sahrana

 


Pored najavljenog koncerta, fanovi su odlučili da pokrenu peticiju za postavljanje spomenika Bori Đorđeviću. Sav prikupljen novac od ulaznica za koncert biće namenjen za izradu spomenika, čime će se poštovaoci i poštovatelji lika i dela Bore Đorđevića još jednom udružiti kako bi obeležili njegov doprinos muzici i kulturi.

Nakon Borine smrti, širom Srbije osvanuli su murali posvećeni ovom velikanu muzičke scene. Prvi mural nastao je za vreme njegove sahrane, a zatim su se pojavili i u Jagodini i Gornjem Milanovcu. Ovi murali predstavljaju samo jedan od načina na koji su ljudi želeli da iskažu svoje poštovanje prema Bori Đorđeviću i njegovom muzičkom nasleđu. POGLEDAJ GALERIJU


Sećanje na Bora Đorđevića i dalje živi kroz muziku, umetnost i ljubav njegovih fanova, a organizovanje koncerata, potpisivanje peticija i oslikavanje murala samo su neki od načina na koji se ova večna ikona rokenrola i njeno delo čuvaju od zaborava.

BONUS VIDEO: