KOSJERINA ISKRENO O ESTETSKIM KOREKCIJAMA: Lepa voditeljka posle OVOG pitanja donela odluku!


IZVOR: Republika/M. P. - 15.10.2024 | 17:30


Dragana otvorila dušu o karijeri i privatnom životu!

Foto: Antonio Ahel/ATAImages
KOSJERINA ISKRENO O ESTETSKIM KOREKCIJAMA: Lepa voditeljka posle OVOG pitanja donela odluku!

Voditeljka Dragana Kosjerina važi za jednu od najlepših TV lica u Srbiji, ali i regionu. Dragana je u iskrenom razgovoru otvorila dušu o karijeri, a potom priznala da li podržava estetske korekcije

Posle toliko različitih televizijskih programa i emisija koje ste vodili, kakve su vaše ambicije? Razmišljate li o autorskoj emisiji?

- U karijeri sam radila toliko formata u okviru različitih programa RTS-a, da mi se ponekad učini da i nije ostalo nešto novo u čemu bih se oprobala. Iz svakog formata, iz svakog iskustva, usvajala sam nova znanja i veštine i ta raznolikost je umnogome doprinela kreiranju mog manira i voditeljskog stila. Stoga mi budućnost nameće zadatak da osmislim format koji ima potencijal da sublimira sve navedeno. Ideja imam, ali čekam pravi trenutak.

Kao novinar sa toliko iskustva, kakvih se pitanja vi plašite da vam postave kolege u momentima kada se zamene mesta?

- Nemam nikakvu neprijatnost kada se mesta zamene, naprotiv. Volim pitanja koja otvaraju zanimljive teme o kojima do sada nisam imala prilike da govorim, pitanja koja i meni pružaju priliku da sa čitaocima podelim neke uvide ili stavove. U svakom intervjuu, pa tako i svakodnevnom razgovoru, možete u svom sagovorniku pronaći obe uloge. Osobu koja vas provocira ili osobu koja vas inspiriše i navodi na razmišljanje. Na vama je izbor kako ćete tumačiti određenu konverzaciju.

Foto: ST/Dragan Kadić

Kosjerina progovorila o karijeri

Jedna ste od mlađih voditelja koji su za kratko vreme svojim radom uspeli da se izbore za svoje ime. Narod vas nesumnjivo voli svih ovih godina. Koji biste savet dali devojkama kojima ste uzor? 

- Smatram da gledaoci nepogrešivo osete kada je neko autentičan i s poštovanjem pristupa svojim zaduženjima i ulogama. Posle toliko godina u medijima, za emisije se pripremam s entuzijazmom početnika. Uvek osećam odgovornost prema programu čiji sam deo. Trud, ozbiljnost i posvećenost neophodni su na putu ka uspehu, ma kojim poslom da se bavite. Ideja o tome da se posao voditelja svodi na pojavu je veoma pogrešna. Jedino kvalitetom možete da zadržite pažnju na duge staze.

Da li je bilo trenutaka kada ste pomišljali da promenite zanimanje? Šta vam je najveći izazov u ovom poslu?

- Bilo je izazovnih trenutaka. Čini mi se da su oni neophodan deo profesionalnog razvoja. Dileme, promišljanja, predomišljanja sastavni su deo tog procesa. Posao urednika i voditelja nije lak, a veoma često se percipira upravo kao takav, poletan, zabavan, neopterećujući. Suprotno je od toga, nosi mnogo odgovornosti i rada koji se ne vidi, a ne treba zaboraviti ni konstantnu izloženost komentarima i kritikama. Iza svega što se čini lako, prirodno, spontano stoji trud i višegodišnja posvećenost i odricanje.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kosjerina otkrila šta misli o estetskim korekcijama

Za vas kažu da ste najprirodnija voditeljka u Srbiji, kakav je vaš stav o estetskim korekcijama?

- Nemam negativan stav, ali uvek glasam za dobru negu i neinvazivne tretmane koji su danas zaista dostupni. Možete da se negujete i održavate svežinu a da se u tom procesu ne menja lični opis. Nega lepote nije samo nega kože nego celog organizma I uvek ističem da je za lepo lice važno i kako se hranite jednako koliko je važno kakvu kremu koristite. Preporučujem da malo vremena i energije odvojite i za dušu. Pročitajte dobru knjigu, pogledajte inspirativan film, šetajte u prirodi. To su stvari koje vrate onaj osmeh na lice od kojeg se i oči smeju. Upravo tada smo najlepši.  

Otkrijte šta je najveća noćna mora svakog voditelja?

- Ono što je za nekoga noćna mora, za drugu osobu je izazov i prilika. Šalu na stranu, neke nepredviđene okolnosti, lapsusi, greške sastavni su deo živog programa i uvek sam volela da se snalazim u takvim situacijama I testiram svoju fleksibilnost i brzinu reakcija. Tajna je u tome da budete iskreni i prirodni, da se ne predate neprijatnosti nego da staloženo nastavite dalje. 

Foto: RTS Printscreen

Kosjerina se zapitala nakon pitanja

Jesu li se poremetili kvaliteti koji se vrednuju za uspeh TV programa i voditelja u Srbiji? Da li je po svaku cenu bitna gledanost?

- Kada kreiramo i proizvodimo televizijski program, motivisani smo idejom da je on namenjen gledaocima. Razmišljamo o njihovim potrebama, interesovanjima i navikama. Stoga, gledanost jeste važna budući da nam sugeriše da smo uradili dobar posao. Međutim, gledanost nikako nije jedini, niti presudan parametar u analizi kvaliteta televizijskog programa. Izazov je u tome što se pažnja gledalaca menja i sve teže osvaja i održava. Traženje mere između karakteristika televizijskog programa i dinamike novih medija koji osvajaju tržište je zadatak kojim se uveliko bavimo, jer uloga medija ne treba da bude samo u tome da zabavi, već i da informiše i edukuje.

Da li ste u poslednje vreme uradili nešto po prvi put u životu i šta je to?

- Odavno nisam. Hvala vam što ste mi postavili ovo pitanje. Podsetili ste me koliko je važno da negujemo takav duh u sebi, da se ne plašimo promena i pokušaja, da testiramo svoje granice i širimo vidike. Koliko danas, odabraću svoj novi mali izazov - istakla je Dragana za "Alo!".

BONUS VIDEO: