17 GODINA OD SMRTI TOŠETA PROESKOG: Njegova poslednja poruka i dalje LEDI KRV U ŽILAMA!


IZVOR: Republika/M. P. - 16.10.2024 | 09:05


Makedonski slavuj tragično je nastradao 16. oktobra 2007. godine u Hrvatskoj!

Foto: Printscreen
17 GODINA OD SMRTI TOŠETA PROESKOG: Njegova poslednja poruka i dalje LEDI KRV U ŽILAMA!

Danas se navršava 17 godina od srmti slavnog Tošeta Proeskog, slavuja sa anđeoskim glasom, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Hrvatskoj kad je imao samo 26 godina. Ceo region bio je zavijen u crno tog 16. oktobra 2007. godine, a posebno njegove mnogobrojne fanove, porodicu, prijatelje i kolege. 17. oktobar tada je u Severnoj Makedoniji proglašen za Dan žalosti.

Foto: Printscreen Youtube

Toše Proeski je poginuo pre 17 godina

Toše je tada bio u vezi sa rukometašicom Andrijanom Budimir, koja se nakon njegove smrti povukla iz javnosti i nije želela da daje izjave. Njih dvoje su se zabavljali tri godine, a potom raskinuli, da bi vezu obnovili nekoliko meseci pre tragedije.

Nakon pomirenja, živeli su zajedno u njegovoj vili i planirali venčanje i porodicu. Kako se tada pisalo, Toše je pre nesreće poslednju poruku poslao upravo njoj.

Princezo moja jedina, lepo mi pajki, pa ću te čuvati u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom životu. Volim te – glasila je poslednja poruka koju je poslao pre nego što je tragično izgubio život.

Foto: Instagram printscreen

Toše Proeski i Andrijana Budimir

Podsećanja radi, svoj prvi album Toše je snimio 1999. godine, zove se "Nekade vo nokta" i izdat je u 60.000 primeraka. Već naredne godine objavio je svoj drugi studijski album "Sinot božji". Nakon toga su se pesme i albumi samo nizali, a svaki naredni privukao je veću pažnju od prethodnog. Tokom života je izdao još pet albuma a to su: "Ako me pogledaš u oči", "Dan za nas", "Pratim te", "Božilak" i "Igra bez granica".

BONUS VIDEO: