TOŠE JE BIO ZLATNA KOKA LANCA MAFIJE: Šok-tvrdnje makedonskog novinara!


IZVOR: Republika/M. P. - 16.10.2024 | 11:00


Božinovski tvrdi da ima dokaze koji navodno dokazuju da je pevač bio žrtva pranja novca!

Foto: printscreen
TOŠE JE BIO ZLATNA KOKA LANCA MAFIJE: Šok-tvrdnje makedonskog novinara!

Danas se navršava 17 godina od srmti slavnog Tošeta Proeskog, slavuja s anđeoskim glasom, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Hrvatskoj kad je imao samo 26 godina. Ceo region bio je zavijen u crno tog 16. oktobra 2007, a posebno njegovi mnogobrojni fanovi, porodica, prijatelji i kolege. Tada je 17. oktobar u Severnoj Makedoniji proglašen za Dan žalosti.

Foto: Printscreen Youtube

Toše je tragično nastradao pre 17 godina

Makedonski novinar-istraživač Zoran Božinovski ima nešto drugačije tvrdnje i dokaze o ovoj tragediji. Zoran je prvi put posle 16 godina odlučio javno da progovori i predstavi dokaze i tvrdnje koje ima. On je naveo da je postajala mreža mafije koja je s vremenom stezala obruč oko legendarnog pevača, a, kako je rekao za Kurir TV, s Tošetovom menadžerkom Ljiljanom Petrović i producentom Lastom Nikolovskim na čelu.

Foto: Youtube.com/SLAVIJA INFO Printscreen

Novinar Zoran Božinovski

Gde je kamion koji je udario u auto u kom je bio Toše Proeski? Gde je vozač koji je vozio kamion, dao jednu izjavu i nestao, nikad nije izašao iz Hrvatske? Zašto nije rađena obdukcija, samo su neka pitanja na koje, kako tvrdi makedonski novinar, niko nije dao odgovore.

Božinovski tvrdi da ima dokumente koji navodno dokazuju da je Toše bio žrtva besumučnog pranja novca i zlatna koka lanca mafije, koja doseže čak do granica Avganistana i Kuvajta. Takođe, Zoran tvrdi da osnovna procedura rekonstrukcija saobraćajne nesreće u kojoj je Toše poginuo nije urađena po zakonu, te da na mnoga pitanja vlasti Hrvatske i Makedonije nikada nisu odgovorile. Sve dokaze i tvrdnje koje je sakupio dosad zataškane su sa svih strana i godinama su ga etiketirali kao prevaranta.

BONUS VIDEO: