ONA JE BILA SA TOŠETOM U KOLIMA SMRTI! Čitavu DECENIJU nije mogla da poseti pevačev GROB, tragedija je OSAKATILA za ceo život! (FOTO)


IZVOR: Republika/P. R. - 16.10.2024 | 13:30


Menadžerka Tošeta Proeskog se povukla iz javnosti nakon stravične saobraćajke u kojoj je pevač poginuo!

Foto: printscreen/instagram
ONA JE BILA SA TOŠETOM U KOLIMA SMRTI! Čitavu DECENIJU nije mogla da poseti pevačev GROB, tragedija je OSAKATILA za ceo život! (FOTO)

Na današnji dan pre 17 godina tragično je preminuo čuveni pevač Toše Proeski, a taj datum zauvek će ostati urezan u sećanje njegove menadžerke, Ljiljane Petrović. Ona je, kako je priznala, godinama nosila težak teret gubitka i tek je deset godina nakon njegove smrti skupila snagu da poseti njegov grob u rodnom Kruševu.  

Te kobne noći, Petrovićeva je bila u automobilu sa Tošetom kada je došlo do nesreće. Sa teškim povredama prevezena je u bolnicu u Novoj Gradiški, gde je saznala da je pevač preminuo na mestu nesreće. Od tog trenutka, kako kaže, njen život izgubio je smisao. Kada se oporavila, donela je odluku da se povuče iz sveta estrade i preseče sve veze koje su je podsećale na prošlost.  

- Bilo je potrebno mnogo hrabrosti da promenim život iz korena. Uvek je teško da se odreknete nečega u čemu ste bili dobri i krenete u nešto novo od nule. Pogotovo kada ste u stanju u kom sam bila ja, naravno da je teško. Priroda mi je u tom trenutku bila lek za dušu, tako da ja njoj dugujem mnogo - rekla je Ljiljana u jednom intervju, a nakon što je Proeski tragično nastradao, ona je počela da se bavi uzgojom lavande, a na više od 30 hektara zemlje u okolini Niša zasadila je 600.000 biljaka originalne francuske lavande, koja se koristi kao podloga svih parfema.

Foto: Printscreen YouTube/TOSEFANSANGEL

Menadžerka Tošeta Proeskog, Ljiljana Petrović

- Posle estrade ovaj posao mi je bio jedini lek. Posle sveg tog ludila. Sve što mi se tada dogodilo nisam umela da prebolim. Ja više jednostavno nisam mogla da se bavim poslom kojim sam se bavila. Meni je Toše isuviše značio, mnogo više nego muzika i moj posao. Posle svega, nisam bila sposobna za tako nešto.

 

Nakon Tošetove smrti, Petrovićeva je prekinula svaki kontakt sa njegovom porodicom. Njegovi roditelji, Dominika i Nikola, kao ni Ljiljana, nikada nisu posetili memorijalni muzej u Kruševu, gde se čuvaju stvari koje su pripadale pevaču.  

- Nemam nikakav kontakt sa njegovom porodicom, ja sam prosto zatvorila tu priču. Odrekla sam se svega, samo njega nosim sa sobom uvek, i to mi je dovoljno. Ljudi moraju da shvate da sam ja bila deo Tošetovog života, celu sebe sam davala u to, i zato smo i bili tako uspešni. Sa njegovim odlaskom otišao je i deo mene - isticala je Ljiljana u svom prvom intervjuu koji je dala za domaće medije nakon 10 godina od smrti pevača.

Foto: www.profimedia.rs

Toše Proeski poginuo je u saobraćajki 2007. godine

Podsećanja radi, Čuveni makedonski pevač Toše Proeski tragično je izgubio život u 26. godini 16. oktobra 2007. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj. Vesti o njegovoj pogibiji potresle su ceo Balkan, a mnogi ni danas, 17 godina kasnije, ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom.

BONUS VIDEO: