MAJKA POKOJNE DONE ARES U MUZIČKOM TAKMIČENJU: Lije suze, ne može da PREBOLI ćerkinu SMRT!


IZVOR: Republika/M. P. - 21.10.2024 | 09:30


Potresna ispovest pevačice Ajke Kolaković!

Foto: instagram.com
MAJKA POKOJNE DONE ARES U MUZIČKOM TAKMIČENJU: Lije suze, ne može da PREBOLI ćerkinu SMRT!

Ajka Kolaković, majka pokojne pevačice Done Ares, učesnica je takmičenja "Nikad nije kasno". Ona je nakon jedne od emisija stala pred kamere i otvorila kroz suze dušu o bolu sa kojim živi već sedam godina.

- U zadnje vreme sam dobro, neke stvari sam položila. Tuga će i dalje trajati, ceo moj život, ali čovek mora da nađe mehanizme, da se sam bori i da sam sebe pobedi. Ipak imam i dalje da živim za svoju ćerku, unuka. Ponosna sam na sebe što sama sebe na tom putu pobeđujem, snimila sam dve sevdalinke i svoju autorsku pesmu, koja sa malo reči koliko može da stane u pesmu opevan moj život. Deo teksta glasi ‘Svoje suze ne krijem, osmehom ih pokrijem’. Možda plačem i sada, ali ću se nasmejati i tako pobeđujem - počela je ona ispovest kroz suze.

Foto: youtube/printscreen/DADO MUSIC BIHAĆ

Ajka Kolaković, učesnica takmičenja "Nikad nije kasno"

Iako je doživela najveću bol koju jedan roditelj može da doživi, Ajka kaže da je ponosna što publika i danas čuva uspomenu na njenu ćerku.

- Publika čuva to divno sećanje na nju, ja to isto u sebi nosim i želim da podelim sa njima. Kako vreme više prolazi, imam osećaj kao da je ovde, kao da me gura. Sve sam oblike tuge prošla, one najgore, pomisliš nekada da bi voleo da te nema, imaš osećaj kao da ćeš da padneš, idem ulicom, a sve vrišti u meni. To je strašno, izgledaš normalno, neko kad te gleda vidi to, a ne zna šta ti u svojoj duši proživljavaš – rekla je Ajka.

Majka Done Ares otkrila je i kako su izgledali poslednji dani pevačice koja se pune tri godine borila sa opakom bolešću.

- 2. oktobra bilo je sedam godina kako nas je napustila. Našla sam mehanizme kako da se nosim sa tim, a ta tuga nikada neće nestati. Tuga će ostati zauvek, samo što svaki dan nastojim da radim na sebi, da ona tamo negde ako gleda, bude ponosna na mene - kazala je Ajka i otkrila koliki je Dona zapravo bila borac:

- Bolovala je tri godine sa usponima i padovima. Nekada je to bilo zalečeno, kažu da se to nikada ne može izelečiti. Bili su dobri nalazi, onda je usledio prvi, pa drugi recidiv i na kraju kad se dogodio treći, bio je kraj. Najteži trenutak u svemu tome je bio je to što je ona zadnjih godinu i po dana živela u Danskoj. Zbog nekih osoba koje ne želim da pominjem, ona je pobegla i vratila se kući kod mene. Zadnjih šest meseci bila je kod mene, dan i noć smo pričale i govorila mi je sve ono što ju je tištilo. Ona je svoju dušu očistila, a ja sam teret njene duše uzela na sebe. Mogu reći da mi je drago što je otišla čiste duše, prenela je na mene sve što ju je brinulo, a meni kao majci to nije nikakav teret, to sam primila.

Foto: facebook.com/Donna Ares

Dona Ares je preminula posle borbe sa teškom bolešću

Nakon ćerkine smrti, Ajki, ali i čitavoj porodici bilo je potrebno dosta vremena da bar jednim delom vrate život u kolosek, a to nije bilo lako.

- Suze i suze sam prolila. Prve tri godine nakon njene smrti provela sam u Švajcarskoj i Nemačkoj. Hvala svima koji su mi prilazili i davali podršku. Međutim, nisam mogla toliku podršku da primim, previše je emocija bilo. Išla sam u prirodu, šetnje, pomerila sam se malo i to je prijalo mojoj duši. Pomogla mi je dosta i mlađa ćerka, one su bile mnogo vezane, dok je studirala, ona je sa njom pevala kao prateći vokal. Ceo svet je sa njoj proputovala, onda je završila fakulet, udala se i imam unuka na koga sam ponosna. Kažem opet, ne daj Bože da jedan roditelj to doživi - priznala je Ajka.

Ajka je otkrila i koju Doninu pesmu najviše voli i koja numera njene ćerke kod nje izazove suze kad god je ćuje.

- Volim sve njene pesme, i one lagane imaju neku poruku. I dok je bila mlađa, bila je nekako zrelija po pitanju muzike, živela je muziku. Nekada kada sedim negde a ide neka njena pesma, ja to normalno primim, a nekada samo da pođe jedan takt, krenu mi nenormalne suze. To su sve osećanja, ali nastojim svoje suze da pokrijem osmehom – rekla je Ajka za Grand.

U ispovesti Ajka je otkrila i da li ima nešto što ćerki pre smrti nije rekla, a da se danas kaje zbog toga.

- Nisam joj ostala dužna, razmenjivale smo ljubav i danas je ljubav tu i neće nikada nestati – zaključila je ona za Grand.

Foto: youtube/printscreen/RTV USK

Ajka Kolaković, majka Done Ares, otvorila dušu

BONUS VIDEO: